Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook aizliedz publicēt saturu, kas noliedz holokaustu

    Jaunākie raksti

    Protams, ka pasaules vēstures lappuses nekrāsojas tikai gaišās krāsās, un ir piedzīvoti patiesi nežēlīgi notikumi, kuriem vēl pat nav apritējusi simtgade, bet tie jau guļ aizmirstībā vai tiek vispār noliegti. Šeit runa ir par holokaustu jeb ebreju masveida iznīcināšanu Otrā pasaules kara laikā. Facebook šajā sakarā norādījis, ka no savas platformas noņems visu saturu, kas noliedz vai izkropļo holokaustu.

    Šobrīd pasaulē turpina pieaugt antisemītisms jeb aizspriedumi pret ebrejiem, kā arī īpaši jauniešu vidū novērojams tas, ka tie necik nezina par holokaustu. Facebook jau agrāk ir saskāries ar spēcīgu kritiku par to, ka ļāva holokausta noliegšanas saturam brīvi izplatīties savā platformā. Marks Zukerbergs, kurš cita starpā pats ir ebrejs, iepriekš labi parādījis Facebook iecietību pret holokausta noliegšanu kā piemēru, ka atbalsta vārda brīvības principus. Tāpēc šāda satura noņemšana var šķist nepārprotams lēmums uzņēmumam, kuru bieži apsūdz arī par naida runas uzkurināšanu.

    Reklāma

    Papildus satura noņemšanai, kas noliedz vai izkropļo holokaustu, sākot ar šī gada beigām ikvienu, kurš platformā meklē ar šo tēmu saistītu informāciju, Facebook novirzīs uz ticamiem trešo pušu informācijas avotiem. Vienlaikus norādīts, ka šādu politiku Facebook nevar īstenot vienā dienā, tam būs nepieciešams zināms laiks līdz speciālisti tiks apmācīti šāda satura atlasē.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    14.10.2020 10:25

    Drīz bans būs arī tiem kas lietos tādus nevainīgus vārdus kā “balts”, “melns”, jo kādam tas var šķist rasistiski, vai radīt iespaidus par naida runu.

    digitalk
    14.10.2020 12:57

    bilde laba, ja ieskatās :D
    cepums Keitijai!

    Elisia
    14.10.2020 13:10

    Arvien pretīgāk.

    diplogic
    14.10.2020 18:23

    Un kā ar okupācijas noliegšanu?

    Last edited 3 years ago by diplogic
    Reklāma