Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” parāda savu pirmo elektrisko kravas busiņu

    Jaunākie raksti

    Tiešsaistes tirdzniecības giganta “Amazon” autoparks pamazām kļūst zaļāks, uzņēmumam atrādot savu pirmo elektrisko kravas busiņu, kas piegādās pasūtījumus. Tas veidots sadarbībā ar “Rivian”.

    Kamēr “Rivian” bija atbildīgi par dizainu un transportlīdzekļa jaudas agregātu, tikmēr “Amazon” rūpējās par iekšpuses “saturu”. Kravas nodalījums veidots plašs, lai tajā būtu iespējams viegli manevrēt. Tāpat kravas nodalījumā ir trīs līmeņos izvietoti plaukti, kuros sakraut kastes, kā arī pastiprinātas durvis labākai drošībai. Divi displeji un vairākas pa perimetru izvietotas kameras nodrošina 360 grādu redzamību.

    2022. gadā “Amazon” cer, ka tās autoparkā būs jau 10 tūkstoši šādu transportlīdzekļu, lai gan tas ir tikai mazs solītis ceļā pretī kompānijas mērķim sasniegt klimata neitralitāti līdz 2040. gadam.

    10 tūkstoši elektrisko kravas busiņu divu gadu laikā arī ir nieks – “Amazon” no “Rivian” pasūtījis kopumā 100 tūkstošus elektrisku kravas busiņu. Paredzams, ka pilnā apjomā pasūtījums tiks izpildīts līdz 2030. gadam.

    Lai gan “Amazon” izveidojusies laba sadarbība ar “Rivian”, e-komercijas gigants lūkojās arī citos virzienos – augustā “Amazon” pasūtīja 1800 elektriskos transportlīdzekļus no “Mercedes”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    TiriPiri
    12.10.2020 13:05

    tā tācu Honda E tikai ar botoksu

    Krotow
    12.10.2020 17:57

    Jau drīz YouTube feilu sadaļā pie kurjeru gļukiem.

    Reklāma