Web Analytics
More
    Reklāma

    “Mercedes” plāno visefektīvāko elektroauto pasaulē

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs “Mercedes” sniedzis ieskatu jaunā, superefektīvā elektroauto tehnoloģiskajā konceptā ar nosaukumu “Vision EQXX”. Ražotājs plāno, ka jaunās paaudzes mašīnas spēs pieveikt elektroauto šā brīža standartiem fantastiskus 1200 kilometrus ar vienu uzlādi. Tas jau sasniedz un pārspēj attālumus, kurus iespējams nobraukt ar vienu degvielas uzpildi parastā ar iekšdedzes dzinēju aprīkotā automašīnā.

    Uzņēmums izveidojis īpašu tehnisko programmu, lai sasniegtu šo šobrīd ļoti ambiciozo mērķi. “Mercedes” izpētes un attīstības daļas vadītājs Markuss Šāfers paskaidrojis, ka uzņēmuma iekšienē izveidota inženieru komanda, kuras uzdevums ir izstrādāt jaunos elektroauto. “Esam izveidojuši inženieru komandu, kurai ir tikai viens vienīgs uzdevums – uzbūvēt visefektīvāko elektroauto, kuram ir vislielākais nobraucamais attālums ar vienu uzlādi. Šis ir nopietns projekts, kurā strādājam pie nākamās paaudzes tehnoloģijām. Šīs komandas radītos rezultātus pielietosim savu ielas automašīnu ražošanā.”

    “Mercedes” saka, ka šim auto ar vienu uzlādi vajadzētu spēt veikt attālumu starp Ķīnas lielpilsētām Pekinu un Šanhaju, kas ir apmēram 1200 kilometri. Nobraukums ar vienu uzlādi tiks panākts, ievērojami uzlabojot efektivitāti nevis mašīnā ievietojot lielākas baterijas.

    “Vision EQXX” pēc būtības ir tehnoloģiska programma. Šīs programmas inženieru radītās inovācijas tiks pielietotas sērijveida ražošanā, padarot auto efektīvākus. Šobrīd gan netiek ziņots, kad varētu parādīties pirmais prototips, kurā varētu redzēt programmas progresu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Makrele
    12.10.2020 11:05

    1200 km nobraucu ar 2007 gada vw passat. Garie, taisie gabali gan.

    Reklāma