Web Analytics
More
    Reklāma

    SK hynix izziņo pasaulē pirmo DDR5 RAM

    Jaunākie raksti

    SK hynix Inc. tikko izziņojuši pasaulē pirmo DDR5 RAM atmiņu, kas gan pamatā nav paredzēta mājas lietotāju datoriem. DDR5 RAM atmiņas tiks izmantotas datu centros un ļoti jaudīgos datoros, nodrošinot mākslīgā intelekta, mašīnmācīšanās un citu ļoti prasīgu procesu darbināšanu.

    SK hynix par darba uzsākšanu pie DDR5 RAM atmiņām paziņoja pirms diviem gadiem. Intel un citi lielie partneri jau esot saņēmuši pirmos DDR5 RAM atmiņu paraugus, lai arī tie varētu uzsākt jauno operatīvo atmiņu testēšanu.

    Reklāma

    SK hynix DDR5 RAM atmiņa atbalsta datu pārraides ātrumus ar 4800 ~ 5000 Mbps, kas ir 1.8 reizes vairāk par DDR4. DDR5 RAM atmiņas darbojas ar 1.1 V, kas veidos 20% enerģijas patēriņa ietaupījumu, kad to salīdzina ar 1.2 V DDR4.

    DDR5 RAM atmiņas tikušas arī pie Error Correcting Code (ECC), kā arī tiek solīts, ka vienā DDR5 RAM plāksnē varēs izvietot 256 GB.

    Pie pirmajiem pircējiem DDR5 RAM atmiņām būtu jānonāk 2021. gadā, bet tiek lēsts, ka jau 2022. gadā DDR5 RAM atmiņas aizņem 10% no operatīvo atmiņu tirgus. 2024. gadā – jau 43%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma