Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple piesaka patentu salokāmam displejam ar pašatjaunojošu slāni

    Jaunākie raksti

    Salokāmo displeju un telefonu tehnoloģijas iet uz priekšu, un tirgū parādās arvien kvalitatīvākas un pārdomātākas ierīces, kaut arī šis vismaz šobrīd ir nišas produkts. Uzņēmums Apple, iespējams, strādā pie nākotnes ierīcēm, kuras varētu saņemt salokāmo displeju ar speciālu pašatjaunojošo slāni.

    Šis pagaidām gan ir tikai patents, taču, kā uzsver kompānija, tad vismaz šobrīd lokanie displeji ir pakļauti papildus slodzēm un uz tiem var parādīties dažādi skrāpējumi un bojājumi, nemaz nerunājot par diezgan izteikto eņģes vietu displejā. Tāpēc Apple piedāvā displeju pārklāt ar īpašu pašatjaunojošo kārtu, kura sniegtu papildus aizsardzību un šādus bojājumus spētu novērst.

    Avots: Instantly Apple

    Lai sniegtu papildus elastību, ekrāna pārklājums varētu iekļaut sevī caurspīdīgu dielektrisko slāni ar spraugām, kuras aizpildītu īpašs pielāgojošais materiāls. Šobrīd tas gan ir tikai patents, tāpēc nevar apgalvot, ka uzņēmums strādā tieši pie salokāmā iPhone telefona vai iPad planšetdatora.

    AvotsKitguru
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    08.10.2020 13:55

    lasot kārtējo āboļa patentu ziņu aizvien vairāk liekas, ka ASV patentu sistēma ir galīgi aprobežota. bezjēgā tiek patentētas idejas, kurām “autori” nav spējīgi uzrādīt pat prototipu.

    Janis Murnieks
    08.10.2020 17:47
    Reply to  digitalk

    Mjā.. un tas , kurš būs ieguldījis laiku un pūles produkta realizēšanā būs spiests maksāt “idejas” autoram , ja vien nespēs pierādīt , ka spraugas aizpildoišais materiāls ir “neīpašs” ..

    Ēriks Ēriks
    09.10.2020 15:22

    Atgādina hydrogel tehnoloģiju – uz ekrāna līmējama, elastīga ķēpa, kura pati “sadziedē” bojātās vietas 24 stundu laikā. Ja nemaldos.

    Ēriks Ēriks
    09.10.2020 17:12

    Es aļikā redzēju, cilvēki labi atsaucās par konkrēto preci, tas ir, ja tā tiek izmantota pareizi.

    Krotow
    10.10.2020 16:27
    Reply to  Ēriks Ēriks

    Vari padalīties ar info, kā tad pareizi tā ķeza jālieto? Citādi ir kaut kāds mistiskais pareizais veids, taču dzīvē nevienam nesanāk.

    Ēriks Ēriks
    10.10.2020 18:12
    Reply to  Krotow

    Nevarēšu gan, nav pieredzes. Bet ieejot youtube un meklētājā ievadot frāzi how to apply hydrogel, šis tas jau izleks.

    Reklāma