Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektronikas pārstrādes uzņēmums Geep nelegāli pārdod vairākus tūkstošus Apple ierīču

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple ir iesniedzis pieteikumu tiesā pret Kanādas uzņēmumu Geep, jo atklājies, ka vairāk nekā 100 000 iPhone, iPad un Apple Watch ierīču nonākušas otrreizējā tirdzniecībā, kaut arī tās bijis nepieciešams pārstrādāt.

    Kompānija Geep nodarbojas ar elektronisko ierīču pārstrādi, un tās uzdevums bija pārstrādāt noteiktu skaitu Apple preču, taču, kā izrādījies, tad trīs darbinieki esot tās piesavinājušies un pārdevuši tālāk, kas šajā gadījumā ir sodāma darbība. Geep no savas puses atzīst, ka preces tikušas nozagtas, taču savai aizstāvībai uzņēmums apgalvo, ka tas nav zinājis par šādu shēmu, kaut arī Apple pieejamā informācija liecina, ka šie trīs ir bijuši tieši vadošie darbinieki.

    Reklāma

    Apple pieprasa, lai Geep atgriež visu pārdoto produktu peļņu, kā arī papildus 19,84 miljonus EUR, bet Geep vēlas šo naudu piedzīt no trim vainīgajiem, ja tiesa atzīs Apple prasību. Apple šo shēmu atklājis nosacīti nejauši, jo audita rezultātā atklājies, ka Geep nosūtītie produkti nonākuši tirdzniecībā, ko varējis izsekot ar sērijas numuriem. Tāpat otrreiz pārdoto ierīču skaits – 103 845 – precīzi sakritis ar to skaitu, kuras ir iespējams izsekot, jo Wi-Fi versiju produktus šādi nav iespējams izsekot.

    Apple mājaslapā ir vesela sadaļa ar informāciju par to, kā katrā valstī nodrošināt oficiālo pārstrādi un pretī saņemt arī kādu finansiālu kompensāciju. Pieejama sadaļa arī par Latviju latviešu valodā. 2018. gadā Apple pasaule iepazīstināja ar savu pārstrādes robotu Daisy, kas bija spējīgs ļoti precīzi izjaukt vairākus uzņēmuma produktus, lai uzlabotu pārstrādes kvalitāti un jaudu.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    07.10.2020 11:19

    Būtu labāk tos telefonus izdalījuši remontētājiem kā donorus.

    Usinss
    07.10.2020 13:38

    Rodas jautajums, kapēc bija jāiznīcina, ja tehnika bija darba kārtībā? Un kāpēc pieprasa peļņu? Saprtu, ja būtu jāatmaksā visi radušīes izdevumi, lai nogādātu tehniku uz pārstrādi utt. Bet ne jau peļņu. Paši nedadomāja, ka var notirgot veco tehniku.

    07.10.2020 13:45
    Reply to  Usinss

    ja tehnikas nolietojums ir tik liels, ka neatbilst firmas tālākpārdošanas standartiem, tad kas var aizliegt tai utilizēt produktu atbilstoši likumdošanas normām? beidz murgot par “nedadomāja”.

    0857
    07.10.2020 13:46
    Reply to  Usinss

    ja eplfonus varēs nopirkt caur kreisajām shēmām un diespas, lētāk kā eplstorē, tiem zudīs brīnumaina gaisma ko tie izstaro un pievilina pircējus.

    ne jau ka apple neredz un nesaprot, ka tos varētu pārdot, bet vienkārši tas nesakrīt ar viņu mērķiem.

    KKTK
    07.10.2020 13:51
    Reply to  Usinss

    Eipl nav zaļa kompānija. Viņi ir Ķīnas “pērc un pēc gada izmet” smoga modeļa atzars.

    07.10.2020 17:08

    diez vai tev patiks atbilde “liela bankrotējušo daļa”, jo konkurenci kā reizi sastāda ķīnīzerveidīgie atkritumu lauku barotāji (čau, Sopranos un Šķēle). man patīk sporta elektronikas ražotājs Favero no Itālijas — vienmēr var dabūt atbalstu un rezerves daļas. ir vēl daudz labu piemēru, bet tie visi tāpat ir nišas uzņēmumi. neviens popražotājs mūsdienās necenšas būt “zaļš”, līdz Temīdas zobens nav pielikts pie pakaļas.

    capsx
    07.10.2020 22:41

    Šis gan ir dīvains teikums – “Tāpat otrreiz pārdoto ierīču skaits – 103 845 – precīzi sakritis ar to skaitu, kuras ir iespējams izsekot, jo Wi-Fi versiju produktus šādi nav iespējams izsekot.” …

    07.10.2020 22:56
    Reply to  capsx

    IMEI numurs ir unikāls un viegli izsekojams mobilo operatoru tīklos.

    Reklāma