Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows 10 ziņos par NVMe atmiņas problēmām

    Jaunākie raksti

    Vai vēl atminies laikus, kad Windows 10 ciešamu darbību solīja uz vecākiem dzelžiem? Pietika vien ar ieteicamajiem 4 GB RAM un kādu senatnīgu procesoru, lai viss strādātu. Bet Microsoft ir apaudzējis Windows 10 ar visādām iespējām, kas lielākoties ikdienā maz noder.

    Jaunā Windows 10 iebūvētā iespēja pieskatīt NVMe SSD tipa atmiņu veselību gan varētu būt visai noderīgs fona process, jo Windows 10 ziņos, ja atmiņa sāks izrādīt kādas neveselības pazīmes.

    Reklāma

    Windows 10 Build 20266 (Windows Insiders in the Dev Channel) lietotājiem parādījusies jaunā iespēja, kas ļauj ātri uzzināt par NVMe atmiņas problēmām. Sistēma ziņos par nepieciešamību veikt datu dublēšanu un atmiņas nomaiņu. Tāpat Windows 10 varēsi apskatīt plānojamo atmiņas dzīves ilgumu un temperatūru.

    Jaunā iespēja būs pieejama tikai NVMe SSD tipa atmiņām, Microsoft nav neko bildis par SATA savienojuma SSD vai HDD atmiņām. Nav arī precīzi pateikts, kad tieši jaunā iespēja nonāks pie Windows 10 stabilās versijas izmantotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    05.10.2020 16:13

    Ir bijuši gadījumi, kad SSD, resursam beidzoties, paliek vispār nelasāmā stāvoklī. Izskatās noderīgi.

    Reinis Rozitis
    05.10.2020 19:39

    Nez ar ko nvme S.M.A.R.T. atšķiras no citu disku tipiem (vai arī MS kaut ko specifisku darīs? slinkums meklēt)..

    Lai vai kā, labāk vēlāk nekā nekad, kā nekā tehnoloģijai jau ~30 gadi :)

    Krotow
    05.10.2020 23:49
    Reply to  Reinis Rozitis

    Būs šedulerī ielikuši skriptu, kas lasa SMART datus. Un auro, kad kādam no SSD diskiem TBW gandrīz sasniedzis fatālo slieksni.

    digitalk
    06.10.2020 02:43
    Reply to  Reinis Rozitis

    to smart vajadzētu dēvēt par smurf — tik pat bērnišķīgs savos rezultātos. kad nostrādā, tad datus glābt jau par vēlu :-/

    Reinis Rozitis
    06.10.2020 10:31
    Reply to  digitalk

    Tik slikti nav, smart jau paši par sevi nekādi “nenostrādā” t.i. tas ir lietotāja/os/aplikāciju ziņā regulāri pārbaudīt parametrus un no tā secināt cik disks vēl ir dzīvelīgs vai iet uz beigām. Protams, atkarīgs arī no ražotāja firmwares korektuma.
    Pēc pieredzes – daži (no ~100) Crucial diski ir nomiruši (gan pēc garantijas termiņa), kad pats disks reportē, ka atlikušais nolietojums vēl ir ~30%, tai pat laikā kaut kādi daži aizvēsturiski ocz revodrive ir jau N reizes pārsnieguši savus tbw limitus.

    Lielāka problēma/ķeska ir, ka (ssd) diskiem nav ļoti standartizēti tie “Wear level” parametri un katrs ražotājs tos ir ieviesis kaut kā pa savam (piemēram var paskatīties šeit https://www.smartmontools.org/static/doxygen/drivedb_8h_source.html kā jadetektē individuāli modeļi).

    Krotow
    06.10.2020 11:14
    Reply to  Reinis Rozitis

    Tās tiesa. Aprakstītajam jaunievedumam iespējams šis fakts arī tiek ņemts vērā. Microsoft ir pietiekami ietekmīga kompānija nozarē lai pavisam oficiāli varētu palūgt ražotājiem “padalīties” ar disku nolietojuma informācijas parametriem, par kuriem apkārt nerunā.

    gffgg
    05.10.2020 21:12

    pats sabojā to atmiņu un pēcāk ziņo par to?

    Roland Eihe
    02.01.2021 19:49
    Reply to  gffgg

    Tipiska microsoft laža

    Reklāma