Web Analytics
More
    Reklāma

    Pateicoties attāluma mērīšanas ierīcēm, Londonas maratons tomēr notiks

    Jaunākie raksti

    Par spīti Covid-19 uzliesmojumiem, Londonas maratona organizatori nolēmuši, ka skriešanas sacensības tomēr norisināsies arī šogad, 4. oktobrī. Taču atšķirībā no citiem gadiem, šogad tajās būs atļauts piedalīties tikai aptuveni 100 skrējējiem, kuri pieskaitāmi pie elites klases. Lai nodrošinātu šo sportistu drošību, maratonā tiks izmantots vēl nebijis aprīkojums – valkājamās attāluma mērīšanas ierīces.

    Risinājuma ar nosaukumu “Bump” radītājs Lielbritānijas uzņēmums “Tharsus” norādījis, ka šo valkājamo ierīci sportisti varēs gan nēsāt ap kaklu, gan piespraust pie apģērba. Tiklīdz lietotājs būs pieskrējis pārāk tuvu citam maratona dalībniekam, ierīce iedegsies un ar īpašu skaņu brīdinās par to.

    Reklāma

    Bump attāluma mērīšanas ierīce varot arī kontrolēt, cik bieži un ilgi skrējēji uzturas noteiktā attālumā viens no otra. Tas nozīmē, ka organizatorus var brīdināt, kad Bump valkātāji nokļūst pārāk tuvu viens otram, un arī izsekot skrējēju kustībām, ja vēlāk kādam no viņiem tiks konstatēts pozitīvs Covid-19. Vienlaikus visiem 100 maratona dalībniekiem drošības dēļ jau veikti vairāki Covid-19 testi.

    Pēc manām domām, līdzīgu modeli varēja pārņemt arī Rimi Rīgas Maratona organizētāji, kas nolēmuši, ka lai arī bez ārzemju sportistu klātbūtnes, taču pasākums tomēr šomēnes notiks, piedaloties vairākiem tūkstošiem skrējēju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    05.10.2020 08:40

    Bezjēdzīga uzparikte, jo tikai kaitinās ar savu pīkstēšanu, kad skries garām konkurentiem! Tad jau labāk trasē laist tikai tādus, kam negatīvs covid tests!

    Rudolfs
    05.10.2020 16:43
    Reply to  Skābene

    Man šķiet mēs te izlutināti ar covid testu un atbildi gandrīz tajā pašā dienā. Citur tāda ekstra nav. Attiecīgi iztestēties viņiem tur tādās masās nebūs iespējami/praktiski.

    0857
    05.10.2020 08:56

    100 cilvēkiem āra apstākļos, atrodoties kaut vai metra attālumā, teorētiski jau ir teju neiespējami inficēt vienam otru – ja viņi neapskausies un nebūs cita fiziska kontakta.
    nu jau izskatās pēc naudas pumpja no maratona budžeta uz ķīniešu gadžeta importētāja kontu.

    Jānis
    05.10.2020 09:37
    Reply to  0857

    Bet vai garām gājējus un skatītājus pie starta/finiša arī tāpat kontrolēs ar 2m un maskām vai tā būs kārtējā PR liekulība skriešanas laikā kameru priekšā.

    Skābene
    05.10.2020 10:33

    Ja ūdens punktos dzērienus pasniedz inficētas personas, tad ko dod ierīce? Tāds Bling blings vien un nekas vairāk!
    100 sportistus noteikti var notestēt pirms starta, kā testē visos citos sporta veidos!

    Jurčiks
    05.10.2020 12:39
    Reply to  0857

    Viņi skrien, Karl.
    Ja pirmais skrējējs inficejies ar covid un pūš no plaušām ārā vīrusu kā hipsteris veipu, tad nākošie kas skrien aiz viņa velk savās plaušās iekšā gaisu ar visiem vīrusiem.
    Tie divi distancēšanās metri ir sarēķināti pieņemot ka cilvēki elpo normāli un neskrien.

    0857
    05.10.2020 13:14
    Reply to  Jurčiks

    Tur vēl ir gaisa turbulence. Vai tev ir ticami dati, ka skrienot vienam aiz otra ar kautkādu intervālu, šķidruma pilieni paliks virpuļojot uz vietas, sagaidot nākamo? Jebkura kustība, kas šķeļ gaisu, iekustina gaisu un tas nav nekustīgs kā laboratorijā. Es pat nepieminu vēja ietekmi, kas var būt liela vai maza.

    Rakstā nav atsauču uz jelcik zinātniskiem apsvērumiem, kāpēc šis pasākums nav bleķis. Tas viss atgādina vidējo masku nēsātāju, kas tramvajā verbāli uzbrūk cilvēkiem bez maskām, bet pats masku uzliek un noņem pēc vajadzības, izmanto to ilgāk par 3st. un nelieto vienreizlietojamos cimdus, kas arī būtu regulāri jāmaina.

    PS es ticu, ka maskas darbojas. Noteiktos scenārijos tās ļoti palīdz.

    Jurčiks
    05.10.2020 12:34

    Tajā otrdienas pēcpusdienā, kad dieviņš dalīja prātiņu, sportistiem bija treniņš..

    0857
    05.10.2020 14:16
    Reply to  Jurčiks

    Ne jau sportisti to visu izdomāja, bet ierēdņi….

    Reklāma