Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon ienesis krietni vairāk cilvēcīguma digitālajā asistentā Alexa

    Jaunākie raksti

    Papildus citiem jaunumiem, ar ko Amazon nupat nāca klajā, pie būtiskiem uzlabojumiem tikusi arī digitālā balss asistente Alexa, kas kļuvusi, jāsaka, krietni cilvēcīgāka, un tas izpaužas vairākos veidos. Alexa beidzot sākusi mācīties no kļūdām. Tāpat tikusi pie runas stila pielāgošanas funkcijas, kā arī iemācījusies runas laikā ieturēt pauzes, radot iespaidu, ka elpo gluži kā cilvēks.

    Ikviens lietotājs, kurš dala savas mājas ar Amazon Alexa balss asistenti, var tai droši aizrādīt par pieļautajām kļūdām. Taču, kas ir jaunums – Alexa no tām arī mācīsies vai arī neskaidrību gadījumā uzdos precizējošus jautājumus. Amazon šo funkciju sauc par mācāmu mākslīgo intelektu (Teachable AI), un tas laika gaitā varētu padarīt Alexu krietni viedāku un jaudīgāku. Šāda iespēja var noderēt dažādās situācijās, piemēram, guļamistabas lampai tiek izmantots viens konkrēts spilgtuma režīms, par kuru Alexa nezina. Brīdī, kad savam asistentam palūgsi ieslēgt šo apgaismojuma režīmu, Alexa var jautāt, kāds tas ir. Noskaidrojot to, Alexa šo informāciju atcerēsies arī nākotnē. Amazon norādījis, ka šī spēja mācīties no kļūdām tuvākajos mēnešos tiks integrēta viedajās mājas ierīcēs, taču vēlāk nonāks arī citos kompānijas produktos.

    Reklāma

    Avots: Amazon

    Līdztekus funkcijai, kas ļauj mācīties no kļūdām, Alexa tikusi arī pie uzlabotām runas spējām – viņa izklausās gluži kā cilvēks, kurš sarunājoties ietur pauzes un elpo. Šī funkcija balstās uz Amazon neironu teksta-runas tehnoloģiju. Tā arī ļaus Alexai pielāgot savas atbildes, pamatojoties uz sarunas kontekstu, pieskaņot runas toni, kā arī uzsvērt konkrētus vārdus. Amazon to sauc par “runas stila pielāgošanu”, kas priecēs lietotājus vēlāk šajā gadā.

    Papildus tam Amazon ieviesis vēl vienu runas uzlabošanas funkciju “Natural Turn Taking”, kas gan parādīsies tikai nākamgad. Zināms, ka tā ļaus lietotājam uzsākt sarunu ar Alexu bez īpaša brīdinājuma. Šim nolūkam Alexa izmantos valodas, vizuālo un akustisko signālu kombināciju, lai noteiktu, kad kāds ar viņu vēlas sarunāties. Savukārt pēc tam analizēs pateiktā kontekstu, lai saprastu, kā uz to reaģēt.

    Vecāki īpaši novērtēs Amazon Alexa spēju pāriet uz bērniem draudzīgāku komunikāciju, ko nodrošinās Kids Alexa režīms.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma