Web Analytics
More
    Reklāma

    Japānā izstrādā lietotni, kas mazinās sociālo izolāciju vecākiem cilvēkiem

    Jaunākie raksti

    Japānā vecāka gadagājuma cilvēki bieži vien dzīvo vieni paši un tiem ir ļoti maz līdzcilvēku, ar kuriem regulāri sazinās. Šī sava veida sociālā izolācija ne tikai apdraud senioru veselību, bet arī padara viņus neaizsargātākus dabas katastrofu laikā, pret krāpšanu, zādzībām un citām nelaimēm. Reģionālais laikraksts “Iwate Nippo” vēlējās kaut ko darīt, lai vecie Ivates (Japānas otrā lielākā prefektūra) iedzīvotāji justies drošāki un piederīgāki savām kopienām. Tieši tāpēc ar Google News Initiative Innovation Challenge finansējuma palīdzību laikraksts radījis lietotni “Iwapon“, kas mazina sociālo izolāciju.

    Lietotnes drošības funkcijas ietver uzraudzības sistēmu, kas brīdina ģimenes locekļus, ja viņu radinieks nav lietojis tālruni ilgāk par 24 stundām, kā arī dalās ar informāciju par aizdomīgiem zvaniem vai īsziņām. Tāpat ar šīs aplikācijas palīdzību lietotājs tiek informēts par draudu līmeni un patvēruma vietām dabas katastrofu laikā. Lai spētu sniegt visu nepieciešamo un aktuālo informāciju, Iwapon izstrādātāji cieši sadarbojas ar policiju un vietējo pašvaldību.

    Reklāma

    Iwapon īpaši koncentrējas uz sociālās izolācijas mazināšanu, tāpēc japāņu senioriem tā piedāvā sakontaktēties pēc nepieciešamības ar kādu no vietējiem uzņēmumiem, kā arī ziņo par vietējās kopienas aktivitātēm un aktualitātēm. Īpaša iespēja ir parunāt “pēc pieprasījuma” ar žurnālistu vai kādu citu speciālistu par dažādām problēmām un uzdot sev interesējošos jautājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma