Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft zemūdens datu centra tests izrādījies veiksmīgs

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Microsoft publiskojis plašāku analīzi savam zemūdens datu centra projektam Natick, kurš aizsākās jau 2015. gadā, un šajā vasarā pēdējā eksperimenta objekts pēc divu gadu perioda tika izvilkts no ūdens.

    Īpašā caurule jūras konteinera izmērā tika aprīkota ar tādu tehniku, kādu Microsoft izmanto saviem virszemes centriem, vienīgi izsūknējot visu skābekli un kontrolējot telpas mitrumu. Tas galu galā pierādījis, ka kļūdu skaits ir astoņas reizes mazāks kā klasiskajiem datu centriem, jo, kā norāda eksperti, tad datortehnika patiesībā nav domāta videi, kādā dzīvojam mēs cilvēki.

    Reklāma

    Avots: Microsoft
    Avots: Microsoft

    Pieejamā informācija un dati norāda uz to, ka šādi risinājumi var būt draudzīgi gan videi, kā arī to uzstādīšana, loģistika un, protams, ekonomiskais pamatojums ir praktiski un efektīvi. Līdz šim projekts pierādījis, ka šāda datu centra izveide, uzstādīšana līdz strādājošam režīmam aizņem 90 dienas, kas ir visai īss laiks. Tāpat efektivitāti nodrošina tas, ka tādējādi tiek izslēgti daudzi korodējošie materiāli, kā arī samazināts izmešu daudzums. Papildus tam, tādējādi tiek saglabāta arī virszemes teritorija, kura, pieaugot pasaules iedzīvotāju skaitam, ir visai nozīmīgs mērs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    heheh
    17.09.2020 12:05

    Par to vai draudzīgs videi vēl var plaši diskutēt, jo tieši ūdens apkārt to visu dzesē, kas savukārt nozīmē to, ka tiek sildīts ūdens jau tā papildus globālajai sasilšanai.

    geksis
    19.09.2020 10:12
    Reply to  heheh

    Ja neiedziļinās sīkumos, tad varētu šķist, ka tev taisnība, bet …
    Virszemes datu centrs tāpat jādzesē un ņemot vērā visus procesus, kas nepieciešami lai to nodrošinātu (dzesēšanas šķidruma ražošanu, piegādi utt.), kā arī to, ka zemūdens dzesēšanai vajadzētu būt (teorētiski) efektīvākai, pieņemu, ka videi nodarīts tiek mazāks kaitējums. (neesmu, veicis pētījumus, un neesmu tos arī meklējis, tāpēc negarantēju, ka mana doma ir 100% patiesa)

    Reklāma