Web Analytics
More
    Reklāma

    “Android 11” operētājsistēmas lietotāji zino par problēmām “Android Auto” darbībā

    Jaunākie raksti

    Ja savu viedtālruni savienojat ar automašīnu un to izmantojat navigācijas lietošanai vai mūzikas atskaņošanai, iespējams, nevajadzētu steigties atjaunināt tālruņa operētājsistēmu, lai pārietu uz “Android 11”.

    Kā ziņo “Android Police”, jaunajai operētājsistēmai ir nopietnas problēmas ar “Android Auto” darbību. Sociālajos medijos un dažādos forumos ir ļoti daudz lietotāju sūdzību – mūzika ieslēdzas un izslēdzas, neskan paziņojumu signāli, nav kalendāra lietotnes, problēmas ar navigācijas lietotņu, piemēram, “Waze” darbību, kā arī zvani netiek maršrutēti caur auto audio sistēmu.

    Reklāma

    Konstatēti pāris gadījumi, kad viedtālrunis un tā programmatūra kļūst nelietojami, īpašniekam piespiežot veikt rūpnīcas iestatījumu atjaunošanu, bet arī tas neatrisina problēmas ar “Android Auto”.

    “Google” pagaidām nav solījusi konkrētus labojumus visām šīm problēmām, taču jau izlaists “Android Auto” atjauninājums, kas novērš vismaz kalendāra neesamību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Alberts Kviesis
    15.09.2020 16:06

    Aizmirsts atgādināt par Google politiku android.com/auto sadaļā, ka LV šis programmnodrošinājums nav vairs pieejams. Par laimi tepat forumā ir avots, kur tādu lejupielādēt (mirror: https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/)

    Kursors.lv
    15.09.2020 16:09

    Vairs? Vai tad kādreiz Latvijā oficiāli ir bijis pieejams Android Auto? Cik man zināms, līdz šim esam izlīdzējušies ar internetā sazvejotiem APK failiņiem.

    Ingus
    15.09.2020 16:21

    Android Auto ir bijis pieejams jau pēc noklusējuma tepat LV pirktiem Samsung telefoniem.

    Ja pirms tam uz LG ar sesto Android čakarējos ar APK failiem, tad tagad biju patīkami pārsteigts par plug-and-play.

    Šī ziņa kopumā apbēdina, jo AA ir patiešām noderīga lieta mašīnās, kas to atbalsta.

    Kursors.lv
    15.09.2020 16:29
    Reply to  Ingus

    Hmm, bet vai Android Auto lietotne ir bijusi Latvijai pieejama Google Play veikalā? Protams, savādi, ka telefonos ir iekļauts, bet veikalā nav.

    Ingus
    15.09.2020 16:39

    Ja ir iespēja, apskaties pats kādā Android iekārtā. Es šito atklāju nejauši, kad gribēju jaunajam telefonam instalēt AA. Domāju nu varbūt tagad ir pieejams arī Latvijā pirms meklēju APK. Liels bija mans pārsteigums, kad atvēru Google Play un ieraudzīju, ka AA jau ir ieinstalēts. Aizgāju uz mašīnu, piespraudu pie vada un priecājos.

    Interesanti, ka pašā android.com/auto lapā Latvija nav sarakstā, bet nav uzskaitītas arī dažas mašīnas, kas to atbalsta. Grūti teikt, cik viņiem tā lapa ir aktuāla.

    Kursors.lv
    15.09.2020 16:58
    Reply to  Ingus

    Jā, uz svaiga Samsung telefona šī aplikācija jau ir uzstādīta. Interesanti.

    Juris_S
    15.09.2020 18:50

    Android auto ir Huawei P30 Pro un darbojas labi savienojumā ar Škoda a/m.

    Kursors.lv
    15.09.2020 22:50
    Reply to  Juris_S

    Paldies, būsim zināt.

    15.09.2020 23:13
    Reply to  Ingus

    LV reģionam kā tādam AA nav pieejams, bet nekas neliedz uz brīdi samainīt savu Googles profila valsti uz kādu no atbalstītajām (nepieciešams gan tālruni parstartēt, jo citādi tur viss ir “iekešojies”), tad var no Play marketa ieinstalēt, tad var profilu mainīt atpakaļ – lietotne paliek piesieta profilam un tālāk mainot tālruņus utt, nekas vairs nav jādara.
    Nekādi kreisie APK nav jāliek / atjauninājumi nāk kā parasti.

    Ingus
    16.09.2020 09:59
    Reply to  Reinis Rozitis

    Nezinu pat vai tas ir vajadzīgs. Man telefonā ir Latvija, Googlē ir Latvija, reģionus mainījis nekad neesmu. Viss tāpat strādā.

    16.09.2020 17:40
    Reply to  Ingus

    Tas ir tikai ja ražotājs preinstalējis (vienojies ar gūgli par papildus lietotni).

    Alberts Kviesis
    20.09.2020 00:26

    Problēmu iemesls – Android pēdējais atjauninājums (atnāca pirms aptuveni 3-4 nedēļām) un AndroidAuto piespiedu atjaunināšanas pieprasījums, pēc kura saņemts paziņojums, ka attiecīgā programmatūra LV nav pieejama. Izdevās arī izmēģināt šo APK mirror failu – darbojas nevainojami. Var lietot. Ja tālrunī neizdodas atrast vai lejupielādēt šo failu (2x neveiksmīgi mēģinājumi, lejupielādējās 0.0 kB), var to pieslēgt ar vadu PC un APK failu iecelt download mapē, kur pēc tam šo APK failu aktivizē tālrunī. Nedaudz ķīmiķojot, pie programmas tikt var

    Jānis
    16.09.2020 17:01

    Tieši tas pats. Lejuplādets no play store huawei p30 un darbojas uz skodas. Lv iestatijumi. Bet ar android 10.

    Reklāma