Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirms ASV prezidenta vēlēšanām Microsoft izstrādā rīku, kas palīdzēs novērst dezinformāciju

    Jaunākie raksti

    Ir skaidrs, ka novembrī gaidāmās ASV prezidenta vēlēšanas radīs lielu ažiotāžu, kas būs visai laba augsne arī dezinformācijas izplatībai. Kompānija “Microsoft” šo problēmu cenšas laikus novērst un izstrādājusi tehnoloģiju, kas spēj analizēt gan foto, gan video un noteikt, vai saturs, kas tur parādās, ir īsts vai viltots.

    Kompānija paziņojusi par sava jaunā rīka “Microsoft Video Authenticator” palaišanu, kas spēj analizēt fotoattēlus un videoklipus, nosakot procentuālo iespējamību, ka attiecīgais vizuālais materiāls ir viltots, lai mākslīgi manipulētu ar medijiem. Attiecībā uz videoklipiem – risinājums reāllaikā analizē katru kadru, ikvienam no tiem nosakot šo procentuālo ticamības rādītāju.

    Reklāma

    Microsoft Video Authenticator īpaši specializējas tā saukto deepfake vizuālo materiālu identificēšanā. Deepfake parasti attiecas uz videoklipiem, kuros, izmantojot mākslīgo intelektu, tiek manipulēts ar vizuālo materiālu. Piemēram, aizstājot vienas personas seju ar citu vai mainot cilvēka mutes kustību, lai radītu iespaidu, ka tas izsacījis ko tādu, ko patiesībā nav teicis. Deepfake tehnoloģija var mainīt arī nekustīgus attēlus un audio.

    Kompānija arī paziņojusi, ka izlaiž tehnoloģiju, kas palīdzēs atzīmēt viltus saturu. Doma tāda, ka par uzticamiem atzīti satura radītāji pašu izveidotajam materiālam varēs pievienot klāt sava veida ūdenszīmi. Pēc tam pārlūkprogrammas paplašinājums, ko sauc par lasītāju, pārbauda šo saturu un salīdzina ar oriģinālu, lai noteiktu, vai tas nav izmainīts un viltots.

    Šobrīd Microsoft jau ir apvienojies ar mediju uzņēmumu koalīciju “Project Origin”, kurā ietilpst BBC un New York Times, lai izmēģinātu jauno tehnoloģiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma