Web Analytics
More
    Reklāma

    AMD kopā ar MediaTek veidos Wi-Fi produktus klēpjdatoriem un galddatoriem

    Jaunākie raksti

    Intel nenoliedzami ir līdera pozīcijās 802.11ax Wi-Fi 6 NIC (wireless network interface controller) tirgū, gandrīz visi lielie datoru zīmoli labprāt izmanto Intel tīkla kartes savos spēļu un biznesa klases modeļos. Intel ir arī vPro platforma, kur Intel i5 un i7 vPro procesori un tīkla tehnika speciāli tā veidota, lai vienkāršotu un paātrinātu ikdienas darbu, kā arī uzlabotu drošību.

    Ja AMD plāno iespiesties šajā tirgū, tad, visticamāk, arī no AMD būtu jāgaida līdzīga ekosistēma, kādu jau piedāvā Intel vPro.

    Reklāma

    AMD jau ir ļoti veiksmīgi strādājis pie Ryzen procesoriem, tāpēc Wi-Fi tehnoloģiju izveide ir tikai loģiska, lai vēl pamatīgāk iekarotu savu vietu klēpjdatoru un arī galddatoru tirgos. AMD partneris būs MediaTek, kas jau šobrīd izstrādā procesorus un arī 5G mobilo datu modemus. MediaTek arī ražot 5G modemus klēpjdatoriem partnerībā ar Intel.

    Intel pats vairs nebūvē 5G modemus, bet partnerībā ar MediaTek tapis MediaTek T700 5G modems klēpjdatoriem, kas tiks pārots ar jaunākajiem Intel procesoriem. Intel uzsver, ka no savas puses strādājis pie sistēmu integrācijas, validācijas un platformu optimizāciju izstrādes. Tāpat Intel būs tas, kurš veidos sadarbību ar klēpjdatoru ražotājiem.

    MediaTek T700 5G modems klēpjdatoriem atbalsta tā dēvēto neatkarīgo Sub-6 5G (strādā bez 4G palīdzības), kā arī šobrīd norit testi, lai varētu veikt balss zvanus 5G tīklā neatkarīgi no 4G LTE tīkla. Tajā pašā laikā MediaTek T700 5G modems klēpjdatoriem atbalstīs arī Sub-6 5G, kas paļaujas uz 4G atbalstu. MediaTek sola, ka jaunais MediaTek T700 5G modems būs energoefektīvs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    08.09.2020 19:04

    gandrīz visi lielie datoru zīmoli labprāt izmanto Intel tīkla kartes savos spēļu un biznesa klases modeļos

    Protams, un tie paši nemazgātie cūkas ražotāji bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem ap 1000€ vērtiem laptopiem liek iekšā AC 3165 1×1 WiFi kartes. Pēc tam lietotāji plēš matus, skatoties, kā ar Intel WiFi karti, 500 Mbit optisko uplinku un uplinkam atbilstošu rūteri WiFi lago ap 40-50 Mbps.

    Mediatek kā Intel partneris vispār ir superīgs pavērsiens no sērijas “bremzēsim gļukaināk”. Par to ar 5G pierē.

    Last edited 3 years ago by Jānis Baumanis
    svimart
    08.09.2020 23:13
    Reply to  Krotow

    Kādas tad ir alternatīvas ? Kas tad citiem lācīšiem vēderā>?

    09.09.2020 01:16
    Reply to  svimart

    Dell XPS un Alienware sērijai liek Rivet/Killer (kuru gan šogad Intelis pārpirka).

    Reklāma