Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook bloķē francūža pašnāvības video tiešraidi

    Jaunākie raksti

    Francijas pilsonis Alens Koks (Alain Cocq) ir vēlējies translēt savu pašnāvību sociālā tīkla Facebook tiešraidē, lai pievērstu uzmanību tam, ka viņam nav iespējams izmantot eitanāzijas iespējas, lai izbeigtu savu dzīvi saistībā ar nopietnu slimību. Tomēr Facebook ir spējis laicīgi noreaģēt, lai šādu tiešraidi pārtrauktu.

    Pie šādas izvēles cilvēki noteikti nenonāk bieži, īpaši jau izvēle translēt tādu procesu sociālajā tīklā, bet līdz šādam mēģinājumam Alenu novedusi situācija, kurā viņš jau 34 gadus cīnās ar slimību, kas salipina viņa artērijas. Tāpat Francijas prezidenta Emanuela Makrona uzrunāšana ar vēstules starpniecību un atļaujas lūgšana eitanāzijai, tikusi noraidīta, jo Francijas likumdošana neatļauj šādā veidā sev atņemt dzīvību. To iespējams izdarīt tikai ļoti retos gadījumos, kuriem Koka kungs nekvalificējās.

    Reklāma

    Kā norāda pats slimnieks, tad viņš nav vēlējies savus vairāk nekā 22 000 sekotāju iežēlināt vai skumdināt, bet gan vērst uzmanību uz juridiskajām iespējām slimiem cilvēkiem. Viņš ir vēlējies izdarīt pašnāvību vienkārši neēdot un nedzerot. Tiesa Facebook ir noreaģējis uz šo tiešraidi, un Alena pārraides par sociālā tīkla noteikumu pārkāpšanu, kuri aizliedz pārraidīt pašnāvībās mēģinājumus, tikušas bloķētas līdz 8. septembrim. Tiesa vīrietis aicinājis savus sekotājus sniegt ziņas Facebook par šī ierobežojuma atcelšanu.

    Facebook vēsturē ne vienmēr šādi video ir tikuši sekmīgi pārtraukti un ierobežoti, jo pavisam nesen portālā bijuši redzami video, kuri aicinājuši uz vardarbību Kenošas pilsētas nemieros Viskonsīnas štatā. 2019. gadā tiešraidē tika demonstrēts, kā vīrietis nogalina 50 cilvēkus Jaunzēlandē, kas ir bijis viens no nepatīkamākajiem kauna traipiem Facebook tēlā. Šajā reizē gan pagaidām viss tiek kontrolēts.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma