Web Analytics
More
    Reklāma

    Radītas viedās brilles, kas izseko skatienam un mudina pievērsties darba pienākumiem

    Jaunākie raksti

    Grūtības koncentrēt uzmanību darbam ir problēma daudziem, un jo īpaši kaitinoša brīžiem šķiet vēlme tomēr paskatīties, kas tad labs notiek sociālajos tīklos, kamēr veselas 20 minūtes esam piespieduši sevi strādāt. Vienlaikus, nodarbojoties ar blakus lietām, mūsu produktivitāte krītas īpaši strauji. Jaunuzņēmums “Auctify” šai problēmai ir radis risinājumu – viedās brilles “Specs”. Tajās integrēts mākslīgais intelekts, kas vēros, kam ir pievērsts lietotāja skatiens un mudinās uzmanību koncentrēt uz darba pienākumiem.

    Specs darbība ir salīdzinoši vienkārša – rāmī iebūvētā kamera izmanto mašīnmācīšanās tehnoloģiju, lai identificētu objektu, uz kuru skaties, vai tas būtu dators, grāmata vai cilvēks. Papildus tam, izmantojot vizuālas un audio norādes, viedās brilles var brīdināt lietotāju ikreiz, kad tā skatiens vērsts nevis, piemēram, uz datora ekrānu, bet gan uz grāmatu vai kādu cilvēku.

    Reklāma

    Kopumā algoritmi spējīgi identificēt 20 aktivitātes, tostarp lasīšanu, rakstīšanu, skatīšanos tālrunī vai datorā, sportošanu, ēdiena gatavošanu, mūzikas instrumenta spēli un tērzēšanu ar citiem cilvēkiem. Tālāk šie dati tiek reģistrēti un nosūtīti ar viedajām brillēm savienotai īpašai lietotnei. Tā sniedz iespējas dažādos veidos apskatīt to, kā lietotājs pavadījis savu darba dienu un cik produktīvs bijis. Protams, ka produktivitāte arī katram var nozīmēt ko citu. Tāpēc lietotājiem būs iespēja atzīmēt tās aktivitātes, kuras tiek uzskatītas par produktīvām un noderīgām darbam.

    Avots: Auctify

    Tomēr interesants ir jautājums, kā ierīce var zināt, vai, piemēram, skatīšanās datora ekrānā patiešām nozīmē pievēršanos darbam. Piemēram, žurnālists Twitter var izmantot jaunu stāstu radīšanai vai arī bezjēdzīgai laika tērēšanai, vienkārši lasot tvītus. Šajā gadījumā jāsaka, ka Specs brilles būs bezpalīdzīgas. Tomēr ir iespēja šīm brillēm pievienot konkrētas aplikācijas, ko mākslīgais intelekts identificēs kā ar darbu nesaistītas.

    Papildus aktivitāšu izsekošanai Specs brilles arī pildīs asinsspiediena mērīšanas funkcijas, darbosies kā fitnesa aktivitāšu izsekotājs un piedāvās vēl citas iespējas. Lai arī ideja šķiet patiesi noderīga un prototips ir tīri okay, vēl diezgan daudz darba jāiegulda, lai šīs viedās brilles taptu par plaša patēriņa produktu.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    03.09.2020 10:25

    Un kā būs ar sēdošo darbu ergonomiku? Ik pa stundai, 5min atraušanās no ekrāna un pa 3 stundām 15min pastaiga, vai kā tur bija? Brilles brēks ka tev jāturpina virpot! :D
    Kaut kāds audio un virziena norādīšana pilsētā likās par interesantāks par to fokusēšanās vagaru.

    Krotow
    03.09.2020 16:36

    Piekrītu par “papildināto realitāti”, rādot laiku, ceļa karti u.c. derīgas lietas. Darbā šādās brillēs var skatīties palīginformāciju u.tml. Taču pārvērst brilles par vagaru tiešām ir sviests. Pirmkārt kaut ko tādu neviens brīvprātīgi nelietos. Un ja uzspiedīs (kas jau ir pret cilvēktiesībām – īstajām, nevis rasistiskajām LGBT), skatīsies garām.

    Reklāma