Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel prezentē portatīvajiem datoriem paredzētus 11. paaudzes Tiger Lake procesorus

    Jaunākie raksti

    Septembris turpina būt “karsts” mēnesis tehnoloģisko ziņu jomā, jo 2. septembrī par jauniem procesoriem paziņoja ražotājs Intel, kas papildina 1. septembrī izziņotas jaunās Nvidia grafiskās kartes.

    Šie būs jau 11. sērijas procesori no Intel, kuri tiek dēvēti par Tiger Lake sēriju. Tie būs bāzēti uz jauno 10nm SuperFin arhitektūru, kā arī iebūvēto Xe-LP grafisko procesoru. Klientiem tiek piedāvāti septiņi jauni procesori, bet vēl divi gaidāmi 2021. gadā. Mazāk jaudīgais divkodolu i3 procesors standarta režīmā darbosies ar ātrumu 1,8 GHz, bet Turbo režīmā sasniegs 3,9 GHz. Jaudīgākais četrkodolu procesors i7 sasniegs ātrumu 3,0 GHz, bet maksimālā jauda 4,8 GHz. Sagaidāms apmēram 20% jaudas un ātruma pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējo paaudzi.

    Reklāma

    Avots: Intel

    Tiger Lake sērijas procesori būs īpaši piemēroti ļoti plāniem portatīvajiem datoriem, no kuriem, iespējams, netiek gaidīta pati lielākā jauda, bet tie tiek izmantoti vairāk ikdienas darbiem. Taču jaunais Intel veikums spēs nodrošināt arī jaudīgāku darbu izpildi, kā apgalvo pati kompānija. Piemēram, pieslēgt līdz četriem 4K izškirtspējas monitoriem un izmantot Thunderbolt 4 pieslēgvietu. Saistībā ar procesoru piemērotību tieši portatīvajiem datoriem, uzņēmums izveidojis jaunu Intel Evo zīmolu, ar kuru turpmāk apzīmēs speciāli paredzētus procesorus šiem produktiem.

    Sagaidāms, ka nākamie Acer, ASUS, Dell, Lenovo, HP un citu ražotāju datori jau saņems 11. sērijas Intel procesorus. Būs interesanti šo komponenti salīdzināt arī ar Apple ARM procesoriem, kad tie oficiāli parādīsies kādā klientiem paredzētā produktā.

    Reizē ar jauno procesoru prezentēšanu Intel ir veicis trešo lielo logo maiņu, tādējādi mainot savu dizainu, un, protams, runājot par to, ka mazas lietas kā procesori ir spējīgi darīt lielas lietas, kad tās izmanto cilvēki.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    03.09.2020 13:15

    Izskatās, ka ultra portable tirgū, tas “jaudīgākais” 1185g7 nespēs pārspēt amd 4800U

    geksis
    03.09.2020 13:36

    kāds socets paredzēts?

    Reklāma