Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon iepazīstina ar Halo aproci, kas pilnībā mērķēta uz veselību un labsajūtu

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Amazon” platu soli spērusi pretī valkājamo ierīču tirgum, iepazīstinot ar dažādus veselības rādītājus izsekojošo aproci “Halo”. Būtiski, ka, salīdzinot ar citām līdzīgām ierīcēm, šī fokusēsies nevis uz aktivitātēm, bet tieši uz veselību. Tieši tāpēc risinājums pēc savas būtības atgādina nevis fitnesa aproci, bet gan ap roku liekamu dažādu sensoru kolekciju.

    Halo aprocē integrētas dažādas veselībai noderīgas fīčas, piemēram, akselerometrs, temperatūras sensors, sirdsdarbības mērītājs un pat divi mikrofoni. Atšķirībā no citām viedajām aprocēm, šī nav aprīkota ar displeju, bet no sākuma līdz beigām veidota no auduma. Tomēr būtiski ir tas, ka aproce, kas nāk komplektā ar īpašu mobilo lietotni, sniegs lielākoties paziņojumus, kas saistīti ar veselību. Savukārt, ja ir vēlme tikt pie vēl papildus iespējām, ko sniedz šī ierīce, iespējams iegādāties abonementu, kas izmaksās 4 ASV dolārus mēnesī.

    Reklāma

    Avots: Amazon

    Halo aproce koncentrējas gan uz fizisko, gan garīgo lietotāja veselību. Tieši tāpēc bez jau minētajiem veselības mērītājiem, ierīce aprīkota arī ar diviem mikrofoniem, kas fiksēs lietotāja balss toni, lai noteiktu emocionālo stāvokli kaut visas dienas garumā. Lai ierīce atpazītu lietotāja balsi un nesajauktu to ar citām, būs gan iepriekš mazliet jāpadarbojas un divatā jāparunājas ar to.

    Avots: Amazon

    Protams, arī šajā risinājumā padomāts par konfidencialiātes aspektu. Lai apskatītu, kādus rezultātus sniedz balss analīze, ieraksti tiek apstrādāti un pēc tam uz lietotāja tālruni nosūtīti. Taču, kad šis process pabeigts, balss dati no aproces tiek automātiski izdzēsti. Tāpat norādīts, ka šie ieraksti nekad nesasniedz Amazon serverus. Savukārt ierīcē integrētā mirgojošā lampiņa pateiks, kad mikrofons izslēgts un kad veic balss ierakstu.

    Bez fiziskās un garīgās veselības monitoringa vēl viena Halo aproces nozīmīga funkcija ir 3D ķermeņa skenēšana, kas, pēc Amazon teiktā, sniegs informatīvākus rādījumus nekā vienkārši svara un ķermeņa masas indeksa cipari, kurus var iegūt, kaut uzkāpjot uz parastajiem mājas svariem. Pati aproce gan neveic skenēšanu, tā vietā Halo lietotne izmanto tālruņa kameru četru fotoattēlu uzņemšanai. Iegūtie attēli tālāk tiek augšupielādēti Amazon serveros, kur mākslīgais intelekts tos apstrādā un pārvērš par 3D modeli, lai jau tālāk aprēķinātu tauku daudzumu ķermenī. Lai arī varētu iezagties zināmas šaubas par datu drošību, Amazon mierina, ka šī informācija netiekot kopīgota ar trešajām pusēm un tiek izdzēsta mazāk nekā 12 stundu laikā. Jāpiebilst, ka 3D ķermeņa skenēšanu Amazon iesaka veikt ne biežāk kā divas reizes nedēļā.

    Avots: Amazon

    Pati Halo aproce maksā 100 ASV dolārus (ap 84 EUR). Ierīce bez uzlādes strādā aptuveni nedēļu, un pilna uzlāde prasa aptuveni 90 minūtes. Tā ir arī ūdensizturīga, tāpēc par tās darbību nebūs jāuztraucas, atrodoties līdz pat 500 metriem zem ūdens.

    Pašlaik Amazon nācis klajā ar īpašo Early Access piedāvājumu, kas ļauj iegādāties Halo aproci trīs dažādos izmēros un trīs dažādās krāsās par 65 dolāriem, iekļaujot arī 6 mēnešu abonementu. Tomēr plašākā tirdzniecībā ierīce nonāks mazliet vēlāk.

    Avots: Amazon
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andris
    29.08.2020 22:03

    Man interesē pēc cik ilga laika parādīsies pirmie telefoni ar papildus abonēšanas pakalpojumiem – gribi procesora jaudu no 1.5ghz palielināt uz 2, maksā 5 eiro mēnesī, gribi pieslēgt platleņķa kameru, vēl 5 eiro mēnesī. Tas jau nekas, ka esi jau samaksājis 999 par telefonu.

    Reklāma