Web Analytics
More
    Reklāma

    E-sporta gigants “TSM” parakstījis līgumu ar šaha lielmeistaru Hikaru Nakamuru

    Jaunākie raksti

    E-sporta milzis “TSM” nupat noslēdzis visai ievērojamu un veiksmīgu līgumu, savu e-sportistu loku papildinot ar pirmo profesionālo šahistu, ASV lielmeistaru un pieckārtējo čempionu Hikaru Nakamuru. TSM šis patiešām rādās varen’ veiksmīgs darījums, jo Nakamura tiek uzskatīts par vienu no labākajiem spēlētājiem pasaulē, regulāri ierindojoties līdzās pasaules čempionam norvēģim Magnusam Kārlsenam (Magnus Carlsen), kurš uzskatāms par vienu no izcilākajiem šaha lielmeistariem.

    Nakamura, kurš ir šaha čempions jau kopš 15 gadu vecuma, šobrīd ir 32 gadus vecs un visai labi sevi arī pozicionē sociālajos tīklos. Viņam ir vairāk nekā 170 000 Twitter sekotāju un Twitch kanāls ar pusmiljonu sekotāju, kurā Nakamura taisa strīmus, tiešsaistē spēlējot šahu un skaidrojot saviem skatītājiem dažādas stratēģijas. Zīmīgi, ka Nakamura bija viens no tiem, kurš ienesa profesionālo šahu Twitch, apmācot pazīstamus profesionāļus un palīdzot organizēt turnīrus. Tas viss izskaidro to, kāpēc TSM – viena no lielākajām e-sporta organizācijām ar vērā ņemamām komandām – vēlas sev tādu spīdekli kā Nakamura.

    Zīmīgi, ka pēc paziņojuma par Nakamura pievienošanos TSM, cita e-sporta organizācija “Cloud9” uzaicināja Nakamura sāncensi Kārlsenu arī apsvērt iespēju iesaistīties šajā nozarē. Ja viņš piekritīs, tad no šiem abiem spēlētājiem, iespējams, sagaidāma arī kāda leģendāra šaha spēle, tiesa gan, nu jau e-sporta līmenī.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma