Web Analytics
More
    Reklāma

    Tagad Word piedāvā arī transkripta veikšanas iespējas

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Microsoft” nupat sākusi piedāvāt jauno transkriptu veidošanas pakalpojumu “Transcription Word”, ko varēs izmantot ikviens Microsoft 365 abonents. Šī iespēja tagad pieejama Word tiešsaistes versijā. Papildus tam Word ieguvis arī jaunas diktēšanas funkcijas, kas tagad, izmantojot balsi, ļauj gan formatēt, gan rediģēt tekstu.

    Zināms, ka jaunais transkripcijas pakalpojums ļaus atšifrēt un tekstā pārvērst gan tiešsaistē, gan iepriekš ierakstītas sarunas un pēc tam turpat Word arī veikt nepieciešamos labojumus.

    Reklāma

    Lai sāktu darbu ar Transcription Word, jāraugās pēc pogas “dictate”, kas atrodas izvēlnes augšējā joslā un pēc tam jānoklikšķina uz “transcribe”. Ar šīs komandas palīdzību iespējams arī turpat ierakstīt sarunu – process kā parasti, atliek tik ieslēgt datora mikrofonu. Protams, sarunu var ierakstīt arī citādā veidā, pēc tam augšupielādējot to. Transcription Word funkcija ierakstīto ļaus transkribēt no tādiem failiem kā .mp3, .wav, .m4a un .mp4. Būtiski, ka, ierakstot sarunu tiešsaistē, transkribēšanas funkcija jau darbosies fonā.

    Avots: Microsoft

    Tāpat kā citu pakalpojumu gadījumā, arī Transcription Word ļauj noklikšķināt uz atsevišķām sarunas atšifrējuma rindkopām un pēc tam klausīties to dažādos ātrumos, ja nu būs šaubas par uzrakstītā pareizību. Taču, diemžēl, uzklikšķināt uz atsevišķiem vārdiem un pārklausīties tos vēlreiz gan nevarēs.

    Norādīts, ka viens no būtiskākajiem Transcription Word ierobežojumiem pašreiz saistās ar jau ierakstītu sarunu, ko vēlēsies augšupielādēt Word un pēc tam transkribēt. Šāda ieraksta garums nedrīkst pārsniegt 300 minūtes. Turklāt, pagaidām Transcription Word nepiedāvā nekādas iespējas šo laiku pagarināt, arī ne par papildus maksu. Tas nozīmē, ka, piemēram, 12 stundu garas dzīvesstāsta intervijas atšifrējuma veidošanā šādu pakalpojumu noteikti nebūs vērts izmantot. Tomēr kādai īsākai intervijai studiju ietvaros vai žurnālistikā Transcription Word būs labs risinājums. Atceroties, cik daudz interviju savulaik veikts studiju laikā, domāju, ka man šāds risinājums noteikti būtu bijis zelta vērts.

    Vēl viena problēma, kas tiek saskatīta – ja lietotājs kļūdas pēc aizver Word programmu, transkribēšanas process apstāsies, un, atkārtoti atverot to, šķiet, viss darbs būs jāsāk no jauna. Taču kopumā Transcription Word spējas runu pārvērst tekstā tiek vērtētas kā ļoti labas, pārtrumpojot konkurentus. Kas vēl šķiet labi – Transcription Word sarunu atšifrē tādā līmenī, ka pat atdala runātājus, nevis visu tekstu pasniedz vienā blāķī.

    Savukārt, kas attiecas uz iespēju ar savu balsi formatēt un rediģēt tekstu – Word šādā veidā ļaus, piemēram, tekstu pārvērst treknrakstā vai pievienot simbolus.

    Avots: Microsoft
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    AgnisR
    26.08.2020 11:31

    Interesanti, ka šī funkcija MS prioritāšu sarakstā bija pēc animētu 3D dinozauru ievietošanas dokumentos.

    hmmm :)
    02.09.2020 14:55

    Bet pagaidām nav Latviešu valodā!
    Laikam arī tik drīz arī nebūs…

    Reklāma