Web Analytics
More
    Reklāma

    Izmantojot mākslīgo intelektu, tiek atdzīvinātas Romas imperatoru sejas

    Jaunākie raksti

    Dizaineris Daniels Vošerts (Daniel Voshart), izmantojot mākslīgā intelekta un programmas Photoshop palīdzību, izveidojis ļoti reālus Romas imperatoru portretus.

    Pandēmijas laikā, kad dizainerim bija mazāk darbu, viņam radās lieliska iespēja pievērsties savam hobijam, kas ir krāsu piešķiršana vecām statujām, lai dotu to dzīvīgumu, kāds varēja būt laikā, kad šie cilvēki dzīvojuši. Tā Daniels nonācis pie dažādu Romas imperatoru tēliem, kuru atdzīvināšanā izmantota speciāla mājaslapa ArtBreeder. Tās angliskais nosaukums jau nedaudz ieskicē darbības principu, kas ļauj pievienot ļoti daudz bilžu un attēlu, kurus mākslīgais intelekts pārskata, tādējādi veidojot cilvēku sejas veidolus, kā arī miksē kopā dažāda veida bildes.

    Reklāma

    Speciālajā mājaslapā pat ir vairākas kategorijas, attiecīgi liekot uzsvaru tieši uz portretiem vai objektiem, vai kopējo bildi kā tādu. Sistēmu “barojot” arvien vairāk bildēm, tā pati kļūst labāka, veidojot precīzākus attēlus, kā arī spēj izveidot ko tādu, par ko cilvēks vienkārši nespēj iedomāties. Papildus tam dizainers izmanto Photoshop, lai bildes vēl papildus apstrādātu paredzētajiem nolūkiem. To visu liekot kopā ar ArtBreeder, ir izdevies izveidot ļoti līdzīgus un dzīvus jau aizsaulē aizgājušos imperatorus.

    Interesanti, ka Daniels sistēmai ir pasniedzis arī mūsdienās zināmu cilvēku sejas kā aktieris Daniels Kreigs, kura sejas šķautnes iezīmējas Jūlija Cēzara audžudēla Oktaviāna vaibstos. Augsto precizitāti atzinīgi novērtējuši pat vēstures doktori, kuri arī snieguši padomus, lai vēl precīzāk attēlotu šīs personas.

    Jāatzīmē, ka ArtBreeder lapā ir gandrīz 70 miljoni bilžu, bet tieši daļa portretu man tomēr uzdzen šermuļus, un tie lieliski varētu iederēties kādā šausmu filmā, jo kaut kā nav jūtama šī cilvēka dvēsele.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oto
    27.08.2020 08:16

    》kaut kā nav jūtama šī cilvēka dvēsele.

    Nevis dvēsele, bet “Uncanny valley” efekts, ja vizuālais tēls vairāk līdzinās cilvēkam, jo uzkrītošākas ir detaļas, kas nav pareizas un zemapziņā neiet kopā drošvien nespējot nolasīt emocijas.

    Reklāma