Web Analytics
More
    Reklāma

    Lai mazinātu jauno iPhone 5G sadārdzinājumu, Apple padarīs lētāku bateriju ražošanu

    Jaunākie raksti

    Visdrīzāk, ka tuvākā mēneša vai divu laikā mēs varētu ieraudzīt jaunos iPhone telefonus, un, notikumam nākot tuvāk, sāk parādīties baumas, ka, lai samazinātu cenu starpību un telefonu aprīkotu ar 5G savienojumu, tiks mainīta baterijas specifikācija.

    Apple jau ilgāku laiku piekopj praksi saviem ražotājiem prasīt samazināt ražošanas izmaksas, un laika gaitā noteiktas detaļas padarīt vienkāršākas vai pārveidot, lai samazinātos to cena. Šāds solis gaidāms tieši jaunāko iPhone 12 sakarā, kuri, kā paredzams, būs aprīkoti arī ar 5G antenu, kuras izmaksas tiek lēstas 75-85 USD robežās, bet milimetru vilņu uztveršana to sadārdzina līdz pat 125-135 USD.

    Reklāma

    Tāpēc, lai mazinātu ietekmi uz cenu, pārmaiņas piedzīvos baterija, kas būs aprīkota ar mazāk cietajām un mīkstajām kārtām, principā jau 2021. gadā pārejot tikai uz mīksta materiāla bateriju. Tas ļaus samazināt baterijas cenu pat par 40 līdz 50%. Tam nevajadzētu ietekmēt baterijas darbību, kas mūsdienās ir ļoti nozīmīgs faktors, kā arī tiek gaidīts, ka nākamie iPhone nekļūs īpaši dārgāki par jau esošajiem 11. sērijas, taču par to gan vēl ir pāragri spriest.

    Līdzīgu taktiku Apple jau ir izmantojis AirPods ražošanā, liekot piegādātājiem rast veidu, kā radīt lētāku produktu, līdz ar to ražošanas izmaksas jau ir samazinājušās par 25 līdz 35%, salīdzinot ar gada pirmo pusi. Protams, cena gan palikusi tā pati.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    24.08.2020 11:47

    Apple baterija no mīksta materiāla? Hmm, vai esmu vienīgais, kuram ir aizdomas, kādu materiālu viņi tur patiesībā izmantos?

    capsx
    24.08.2020 20:02
    Reply to  Krotow

    Svinu :D :D :D

    Krotow
    24.08.2020 22:16
    Reply to  capsx

    Brūno.

    Edgars Briedis
    25.08.2020 06:30

    Manis pēc tā 5G antena tur var arī nebūt, bet pie baterijas darbības ilguma gan āboliem būtu jāpiestrādā.

    Reklāma