Web Analytics
More
    Reklāma

    Airbnb atkal vēlas kļūt par publisku kompāniju

    Jaunākie raksti

    Neskatoties uz pandēmijas draudiem, naktsmītņu rezervēšanas uzņēmums “Airbnb” tomēr nolēmis pievienoties publisko kompāniju pulciņam. Trešdien, 19. augustā, uzņēmums nāca klajā ar paziņojumu, ka iesniedzis attiecīgos dokumentus, kas ļauj uzsākt ceļu pretī publiskas kompānijas statusam. Airbnb jau gada sākumā paziņoja par šādiem plāniem, taču koronavīrusa pandēmija visas ieceres nogrieza kā ar nazi.

    Sanfrancisko bāzētā kompānija paziņojusi, ka vērtspapīru reģistrācijas pieteikums jau iesniegts ASV Vērtspapīru un biržas komisijai. Tomēr sīkāka informācija par plānoto darījumu nav atklāta. Tāpat uzņēmumam vēl jānosaka publiskā piedāvājuma specifika, ieskaitot akciju cenu un piedāvājamo akciju skaitu. Vienlaikus, gatavojoties nozīmīgajam solim ieiet akciju tirgū, Airbnb samazinājis savas izmaksas vairākās jomās, tostarp mārketingā, kā arī atlaidis 25% darbaspēka.

    Reklāma

    Ar savu paziņojumu Airbnb pievienojas virknei citu uzņēmumu, kas tuvākajos mēnešos plāno kļūt par publiskām kompānijām, tādējādi izmantojot pieaugošā akciju tirgus priekšrocības un vienlaikus izvairoties no nelabvēlīgām sekām, ko var radīt gaidāmās ASV prezidenta vēlēšanas. Taču, ja viss notiks kā plānots, tad, iespējams, Airbnb būs lielākais uzņēmums, kas šogad pievienojas publisko kompāniju listei.

    Lai arī kompānija pamazām sāk atkopties no koronavīrusa radītajām sekām, vēl salīdzinoši tāls ceļš ejams, lai bizness zeltu un plauktu kā agrāk. Pašreiz Airbnb netieši novērtēts kā 18 miljardus ASV dolāru vērts bizness. Salīdzinoši 2017. gadā, savos ziedu laikos, Airbnb sasniedza pat 31 miljarda ASV dolāru vērtību. Tomēr šķiet, ka pamazām kompānijai izdodas izrausties ārā no bedres, kādā tā bija iekritusi. Airbnb paziņoja, ka pagājušajā mēnesī, pirmo reizi kopš pandēmijas sākšanās, rezervāciju skaits diennaktī sasniedzis vienu miljonu. Vienlaikus tendence rāda, ka vairāk rezervāciju veiktas atpūtai lauku reģionos, savukārt lielajās pasaules pilsētās joprojām vērojams būtisks rezervāciju kritums.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma