Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi izziņo pirmo plaša patēriņa tirgum paredzētu caurspīdīgo TV

    Jaunākie raksti

    Ķīnas elektronikas uzņēmums Xiaomi savu produktu klāstu papildinājis ar jaunu televizoru Mi TV LUX OLED, kurš tiek dēvēts kā pirmais masām paredzētais patiešām caurspīdīgais televizors.

    Kā jau vēsta nosaukums, tad šis ir uz OLED tehnoloģiju balstīts TV, kas ļauj tam būt caurspīdīgam, jo lai attēlotu noteiktu bildi uz tā, ir vien nepieciešams izgaismot attiecīgos pikseļus, kas jau ir iebūvēti pašā ekrānā. Līdz ar to tam nav nepieciešams kāds papildus gaismas elements, salīdzinot ar LED televizoriem.

    Reklāma

    Mi TV LUX būs 55 collu ekrāna diagonāle, un šī tehnoloģija ļaus skatītājam noticēt, ka bilde karājas gaisā un lido, jo nebūs sajūtams mums ierastais bildes fons. Krāsu kontrastu attiecība ir 150000:1, ar 120Hz ekrāna atsvaidzes ātrumu un nieka 1ms atbildes laiku, taču OLED televizoru gadījumā tas ir normāli, kas arī tiem ļauj sniegt ļoti spilgto un krāsaino bildi. Xiaomi savu TV būs aprīkojuši ar speciālu lietotāja interfeisu tiešī šādam caurspīdīgam displejam, ļaujot to ērtāk vadīt, kā arī uzstādīt “always on” opciju, piemēram, rādot pulksteni.

    Visdrīzāk jaunais Mi TV darbojas ar LG izstrādātiem displejiem, jo uzņēmums tos prezentēja jau 2019. gadā, solot uzsākt plašāku tirdzniecību, taču tas nenotika, kā arī kompānija pie šīs tehnoloģijas strādājusi jau kādu laiku. Oficiālais izlaišanas datums būs 16. augusts, un tā cena varētu sākties nedaudz virs 6000 EUR.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    14.08.2020 13:10

    Diez kā tādā panelī izdevās izveidot melno krāsu? OLED+LCD? Un kā ar nevejadzīgu caurspīdīgumu gaišā telpā ar gaišu sienu aiz ekrāna?

    digitalk
    14.08.2020 15:11
    Reply to  Krotow
    Krotow
    14.08.2020 17:56
    Reply to  digitalk

    Tāpat viss spīd cauri. Daudzmaz jēdzīgi kļuva tikai kad telpā izslēdza apgaismojumu. Tiesa reklāmas stendu vajadzībām būs labs diezgan. Domāju futūristiskos stendus Sci-Fi tendētās datorspēlēs – tagad būs arī dzīvē.

    1012
    14.08.2020 13:29

    bells & whistles..jeb kaimiņu leksikā – svisķelkas&perģelkas.
    — eu, paskat kā man telefons salokās!
    — bet man tv caurspīdīgs!

    Artūrs
    14.08.2020 19:58
    Reply to  1012

    Eksperimentus ar esošo tehnoloģiju ir jāveic, savādāk progresa nebūs. Lietotāja pieredze šobrīd ir viens no svarīgākajiem kritērijiem jebkurā jomā un to arī cenšas nemitīgi uzlabot. Protams, ne visi eksperimenti ir veiksmīgi un aiziet masveidā, bet tā arī ir jābūt.

    Krotow
    14.08.2020 23:28
    Reply to  1012

    Kā TV vai datora ekrāns darbam šis ekrāns nav diez kas. Taču “papildinātās realitātes” sistēmās gan derēs. Ja izdosies to uztaisīt caurspīdīgāku, varēs auto spidometru un navigāciju zīmēt pa tiešo vadītāja priekšā. Toesa pārcensties nevar, citādi var kaut ko svarīgu nepamanīt un sanāks nesmuki. Un sasista vējstikla remonts arī būs par baisu ciparu.

    Reklāma