Web Analytics
More
    Reklāma

    Google testē jaunas profila kartes, kas ļaus lietotājam sevi pievienot meklēšanas rezultātiem

    Jaunākie raksti

    Google Indijā uz mobilajām ierīcēm sākusi testēt jauna veida lietotāju profila sistēmu “lietotāja karte”. Risinājums ļaus lietotājiem izveidot koncentrētu sava profila pārskatu (darbavieta, saites uz sociālo mediju platformām, īsa biogrāfija un cita info), kas parādīsies Google meklēšanas rezultātos. Skaidrākai bildei par šo funkciju vari ierakstīt Google meklētājā, piemēram, kādas slavenības vārdu un labajā pusē, visticamāk, ieraudzīsi pamata informāciju par meklēto.

    Lai varētu izmantot šo iespēju, lietotājam vispirms būs jāpierakstās savā Google kontā un meklētājā jāieraksta “pievienot mani meklēšanai” (“add me to search”). Pēc tam Google aizvedīs uz lapu, kur būs iespēja izveidot savu lietotāja profila karti. Arī šeit parādīsies daži obligāti aizpildāmie lauki – vārds, profesija, dzīvesvieta (pietiks ar valsti vai pilsētu) un pāris vārdos jāpastāsta par sevi. Brīvprātīgi varēs pievienot informāciju par iegūto izglītību, dzimto pilsētu, saites uz sociālajiem medijiem un pat savu e-pasta adresi un telefona numuru.

    Reklāma

    Avots: Google

    Ņemot vērā prognozes, ka šo funkciju lietos simtiem miljonu cilvēku, zelta stunda nu varētu sist kibernoziedzniekiem un visiem citiem, kuriem pirksti tā vien niez savos netīrajos nolūkos izmantot lietotāju kartēs esošo kontaktinformāciju vai pat radīt viltotas profila kartes. Šādiem scenārijiem Google radījusi pāris risinājumus, kas kādā veidā varētu novērst lietotāju profila karšu sistēmas ļaunprātīgu izmantošanu. Piemēram, katrā Google kontā būs atļauts izveidot tikai vienu profila karti. Savukārt pirms tās izveides lietotājam jāautentificē savs konts ar tālruņa numura starpniecību. Taču, ja kāds nelabvēlis tomēr būs pamanījies izveidot viltotu profila karti vai arī papildinājis esošo ar nepatiesu informāciju, lietotājs varēs vai nu veikt korekcijas vai arī izdzēst savu karti pavisam un tās vietā izveidot jaunu.

    Zināms, ka pagaidām Google testē tikai angļu valodā esošās lietotāju profila kartes, taču, kad risinājums būs pilnībā gatavs, domājams, ka tās varēs izveidot vēl citās valodās.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    12.08.2020 16:04

    un EU tas nestrādās, jo Google, atsaucoties uz GDPR, tādu info dzēš no meklēšanas rezultātiem.

    Reklāma