Web Analytics
More
    Reklāma

    Noplūdusi informācija par Intel produktiem

    Jaunākie raksti

    Informācijas noplūdes rezultātā, tīmeklī pieejami 20GB ar Intel iekšējo informāciju, no kuras daļa apzīmētā kā konfidenciāla, liecinot par to, ka varētu būt noplūduši dati par kādiem īpašiem produktiem.

    Jā, kā jau minēts, tad kāds hakeris nav ieguvis tieši cilvēku personīgo informāciju, bet produktu dokumentāciju, tehnisko specifikāciju, kā arī informāciju par to, pie kā strādā kompānija Intel. Šajā sarakstā, piemēram, speciālu čipu kompānijai SpaceX. Noplūdusī informācija patiešām nav kaut kas tāds, ko vienkārši iegūt, apskatot oficiāli pieejamu informāciju internetā, līdz ar to šeit atklātas pašam uzņēmuma svarīgas lietas.

    Reklāma

    Avots: bit-tech

    Drošības inženieriem ticis uzticēts pārbaudīt pieejamo informāciju, kura atzīta par autentisku. Tajā pieejama informācija par dažādu čipu dizainu, kuru uzņēmums izmanto savā iekšējā komunikācijā, un informācija pieejama jau sākot ar 2016. gada.

    Noplūdušo datu avots jau ziņo, ka ir gaidāma vēl papildus informācija, kura būs vēl slepenāka un interesantāka. Intel norāda, ka šī informācija varētu būt nākusi no uzņēmuma Resursu un Dizaina centra, kurš glabā dažāda veida informāciju saviem klientiem. Iespējams, kāds ir saņēmis pieeju šai informācijai un to nopludinājis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    AMD K6
    11.08.2020 12:44

    Eh, autor, autor… Skribents Tu esi (atvainojos, ja aizvanoju). Informācija nav noplūdusi, tā ir “noplūdināta” reklāmas nolūkos :)

    Kursors.lv
    11.08.2020 13:10
    Reply to  AMD K6

    Tev ir pierādījumi šādai teorijai?

    AMD K6
    11.08.2020 13:13

    Pierādījumi nav, bet droša info no sadarbības partnera Intel iekš Apvienotās Karalistes. Uzskati, ka vien baumu līmenī :) Atvainojos, ja tiku kādu aizskāris skarbi izsakoties

    Kursors.lv
    11.08.2020 13:16
    Reply to  AMD K6

    Vienīgie, kas šeit var apvainoties, ir Intel juristi :) Visādi citādi varam palikt pie tā, ka tās ir baumas. Baumām kā tādām gan nav ne vainas. Nevarētu teikt, ka Intel šobrīd ir zirgā. Pat ne uz ponija.

    AMD K6
    11.08.2020 13:21

    Tev taisnība – Intel pašlaik nav tie labākie laiki. Ja paskatās vēsturē, tad tas nav pirmo reizi. Mans šķiet, ka viņu ziedu laiki ir pagājuši. Protams, ka turpinās darboties (nevēlos teikt “spirināties”, jo par laimi līdz tam vēl tālu), bet tas nebūs vairs Intel kas pirms kādiem gadiem 25 – 30

    Prusljix
    11.08.2020 17:11
    Reply to  AMD K6

    Negribu piekrist. Šeit ir jānodala divas lietas- Intelektuālās vērtības un ražošanas. Tiesa, Intel koncentrējās uz savu ražotņu modernizāciju, lai izgatavotu Inside procesorus, kas viņiem neizdevās. AMD tajā pašā laikā laicīgi saprata, ka procesoru ražošanu uzticēs TSMC, kam jau bija pieejamas nepieciešamās tehnoloģijas.
    Taču šeit sākas otra puse. Šobrīd Intel ar savu aizvēsturisko tehnoloģiju tiešām labi cīnās pret AMD. Ja apskatām šobrīd aktuālos vidējās Gaming klases procesorus- I5 10600K un R5-3600x, tad situācija nav vienos vārtos. Intel izskatās interesantāks gan veiktspējas ziņā, gan ,interesantā kārtā, arī enerģijas patēriņa ziņā:
    https://www.forbes.com/sites/antonyleather/2020/05/20/intel-core-i5-10600k-versus-ryzen-5-3600x-whats-the-best-six-core-processor/#15cdfc708b8e

    Prieks, ka AMD ir atmodies un nopietni iesaistījies procesoru tirgū, bet īstā cīņa sāksies tikai pēc gadiem 3-4, kad Intel būs sakārtojis ražošanu. Līdz tam, AMD ir saņēmis nelielu handikapu, kuru tam jāizmanto, lai būtu gatavs Intel uznācienam. Un tāds noteikti būs.

    11.08.2020 13:17
    Reply to  AMD K6

    drīkst es ieslēgšu grammar nazi režīmu? :))
    “nopludināta”

    ps. žēl, ka esmu pazaudējis kontaktu ar Robinu no Intel, varētu pārpārbaudīt…

    AMD K6
    11.08.2020 13:36
    Reply to  digitalk

    Šķiet, ka Tu kļūdies. Vārda “nopludināta” definīcijā. https://tezaurs.lv/#/sv/nopludin%C4%81t Turpat pameklē arī “plūdināšana”, noplūdināšana un korpusa piemērus.

    P.S. Iesmēju par Robinu :) Tas saucas – ja nav ko teikt, tad nesaki ;)

    11.08.2020 14:19
    Reply to  AMD K6

    smej cik gribi, savulaik tā bija interesanta insaida informācija, kamēr viņš strādāja Izraēlas rūpnīcā par inženieri, bet kad pārcēlās uz Īrijas rūpnīcu, kontakts uz tehniskā foruma izčābēja. ko, nostaļģija par bijušajiem laikiem ir aizliegta? ;)

    11.08.2020 14:36
    Reply to  AMD K6

    jaunlaiku valodnieku izvirtības neinteresē, kā, piemēram, Plūtons, kas patiesībā ir ir romiešu pazemes dievs Plutons un tagad jau neplanēta, kas nosaukta viņa vārdā.

    Reklāma