Web Analytics
More
    Reklāma

    Planšetdatori atkal modē – tos pērk krietni vairāk nekā pērn

    Jaunākie raksti

    Globālie personālo datoru pasūtījumi šī gada pirmajā ceturksnī samazinājās piegādes ķēdes problēmu dēļ, un arī otrajā ceturksnī nekas spīdošs šo ierīču pārdošanas statistikā nebija vērojams. Tikmēr par planšetdatoru pasūtījumiem gan to pašu nevarētu teikt. Tieši pretēji. Šādas ierīces, piemēram, 2020. gada 2. ceturksnī pirktas rekorddaudz, krietni pārspējot pērnā gada pārdošanas rādītājus.

    Tehnoloģiju tirgus izpētes kompānija “Canalys” informē, ka šī gada 2. ceturksnī, salīdzinot ar 2019. gada to pašu laika periodu, globālie planšetdatoru pasūtījumi auguši par 26%, sasniedzot 37.5 milonus pārdotu vienību. Tikmēr personālo datoru pasūtījumi salīdzinājumā ar pērno gadu auguši vien par 9%, sasniedzot 72.9 miljonus. Lai arī pieprasījums pēc planšetdatoriem salīdzinoši audzis pat ļoti strauji, personālie datori joprojām ir populārāki.

    Reklāma

    Analītiķi spriež, ka strauji augošais pieprasījums pēc planšetdatoriem saistāms tieši ar pandēmijas radītajiem apstākļiem. Planšetdators ir visai ērta un kompakta ierīce tādām nodarbēm kā attālinātā mācīšanās, grāmatu lasīšana, atrādīšanās videokonferencēs. Vēl jo lielāku pievilcību lietotāja acīs rada tāds planšetdators, kuram līdzi nāk irbulis vai tastatūra, kas ļauj ierīci izmantot vēl plašākiem nolūkiem. Šeit jāpiemin, ka arī cenai ir sava izšķiroša loma, ja jāizvēlas – iegādāties personālo datoru vai planšetdatoru. Tādā ziņā, piemēram, ģimenē, kurā aug vairāki skolnieki, lētāk varētu sanākt katram bērnam nopirkt savu planšetdatoru, nevis personālo datoru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Agris
    07.08.2020 10:54

    26% ir 4 reizes vairāk? Un tas tikai 2. ceturksnī – tad kad tieši pirka 4 reizes vairāk nekā pērn?
    Ir meli, ir lieli meli un ir statistika un tad seko kursors 😄
    Pēc kursora tikai tramps vēl 🤣

    Gundars
    07.08.2020 11:13
    Reply to  Agris

    Šķiet, ka kaut kas tomēr ar matemātiku neštimm. +26% nav “četras reizes”, bet gan “par ceturtdaļu”… Varbūt mūsdienās ir citādāka matemātika.
    p.s. planšetdatori kā suga neinteresē, tāpēc vienalga kas ar to tirgu notiek.

    Agris
    07.08.2020 12:45
    Reply to  Gundars

    Keitija – nav jau smuki ar putām uz lūpām aizstāvēt savu taisnību, ka 26% ir mazliet vairāk kā 4x pieaugums un tad izdzēst savu komentāru un nomainīt virsrakstu un atstāt komentētājus muļķos..

    Agris
    07.08.2020 11:30
    Reply to  Agris

    Pateikšu priekšā nedaudz – pieaudzis 4 reizes procentuāli ir par 400%.
    Bet izskatās, ka lol nau vērc

    Krotow
    07.08.2020 11:01

    Ak nabaga skolnieki. Atkal no iecerētā spēļu datora nekā. Vecāki iegrūž zobos planšeti un baksties :PPPPP

    itanium
    07.08.2020 16:06
    Reply to  Krotow

    xcloud drīz oficiāli būs pieejam Android ierīcēm – varēs spēlēt arī “nopietnās” spēles.

    Andis
    09.08.2020 19:12

    Manā īpašumā ir prfesionāls drons ar ko plānoju atīstīt savas lidošanas un filmēšanas prasmes ar vien vairāk, bet mazajā telefona ekrānā grūti saskatīt tādas lietas kā piemēram kabeli kura dēļ var palikt bez drona un arī grūtāk saprast kā labāk saregulēt kameru. man pašlaik nav planšetes, bet es uz to brieztu tikai drona vajadzībām un pārēās fīčas tur otršķirīgi….

    Reklāma