Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Play Music jau septembrī pārtrauks savu darbību

    Jaunākie raksti

    Visai skumjas ziņas nākušas ausīs daļai mūzikas mīļotāju – tehnoloģiju kompānija Google paziņojusi, ka sākot ar septembri pakāpeniski apturēs savu jau ilgus gadus piedāvāto pakalpojumu Google Play Music. Lietotnes darbības pārtraukšana sāksies jau septembrī, pirmajiem šīs sekas izjūtot Austrālijas un Jaunzēlandes lietotājiem. Savukārt oktobrī lietotnes darbība tiks pārtraukta pārējā pasaulē.

    Visiem Google Play Music lietotājiem, kuri vēlas saglabāt savu mūziku un datus, tiek rekomendēts līdz šī gada decembrim šo informāciju pārnest uz kādu citu pakalpojumu, piemēram, Youtube Music, vai arī izgūt augšupielādēto un iegādāto mūziku, kā arī savus lietotāja datus, izmantojot Google rīku Takeout.

    Reklāma

    Jau kopš maija Google piedāvā informācijas pārneses risinājumu, kas ļauj vienkāršā veidā Google Play Music esošos ierakstus pārnest uz Youtube Music. Ar vienu klikšķi no Google mūzikas pakalpojumu sniedzēja uz Youtube Music iespējams pārnest jebko, ko esi kādreiz augšupielādējis Google Play Music vai iegādājies šajā pakalpojumā, kā arī izveidotos atskaņošanas sarakstus, datus par klausīšanās paradumiem un citu informāciju. Pēc decembra visa šī informācija tiks dzēsta no Google Play Music.

    Papildus Google Play Music darbības pārtraukšanai kompānija nolēmusi pilnībā izņemt no Play veikala visus ar mūziku saistītos produktus un pakalpojumus. Tas nozīmē, ka no Google faktiski vairs nebūs iespējams iegādāties mūziku. Jāpiezīmē, ka Google nav norādījusi par precīziem pakalpojuma pārtraukšanas datumiem, taču skaidrs ir tas, ka, ja izmanto Google Play Music, ir pienācis īstais laiks ķerties pie tajā esošās informācijas glābšanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    05.08.2020 20:01

    😱😱😱 Bet kur tad lai es tagad glabāju mūziku??? Ja es nevēlos iekš YoutubeMusic – tad kur citur vēl varētu glabāt?

    Oskars
    05.08.2020 20:44

    Ir varianti, One Drive, dropbox, icloud, vai lidzigi citos. Ja nemaldos ir iespeja Apple Music.

    06.08.2020 11:50
    Reply to  Oskars

    Nu bet vai tad iekš OneDrive, Dropbox u.tml. var klausīties to mūziku – palaist? Man jau nevajag vienkārši glabāt. Kāda jēga glabāt telefonā dziesmas, ja es tās neklausos/ja nav iespējams tās noklausīties? Es biju domājusi – kādas vēl ir aplikācijas līdzīgas Google Play Music?

    Jēkabs
    06.08.2020 16:37

    Ieteiku paskatīties Google Play Music un Youtube Music subreditus – tur cilvēki par to ir sprieduši un domājuši, piemēram, šeit

    Reklāma