Web Analytics
More
    Reklāma

    “Honda” ofisa darbinieki koronavīrusa dēļ spiesti stāties pie ražošanas līnijas

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs “Honda” apstiprinājis iepriekš izskanējušās baumas, ka daļa kompānijas biroja darbinieku nosūtīti uz Ohaio štatā, Merisvillas pilsētā esošo rūpnīcu, lai aizstātu darbiniekus, kas inficējušies ar koronavīrusu un atrodas karantīnā. Kompānija skaidro, ka viens no iemesliem tik lielam darbinieku trūkumam ir milzīgā piesardzība, kas tiek ievērota.

    “Ņemot vērā pieprasījumu pēc mūsu automašīnām un nepieciešamību uzmanīgi kontrolēt ražošanu pandēmijas laikā, mēs saskaramies ar īslaicīgām darbaspēka problēmām, kas prasa atbalstu no mūsu darbiniekiem, kuri parasti tiešā veidā nav iesaistīti auto ražošanā. Šādi mēri ieviesti arī pagātnē un jau strādājam, lai nolīgtu papildus darbiniekus, kas spētu palīdzēt mums nodrošināt ražošanas apjomus,” sarunā ar “Autoblog” skaidroja “Honda” pārstāvis.

    Reklāma

    Iepriekš izskanēja runas, ka grāmatvedības, tirdzniecības un citu nodaļu darbinieki ķērušies pie krietni vien praktiskākām lietām, proti, auto salikšanas uz ražošanas līnijas. Nav zināms, ko tieši šie cilvēki darīja. Iespējams, viņi pārliecinājās vai auto pielikti visi zīmola atribūti un modeļa nosaukums. Iespējams, ka viņi salika automašīnas motoru, tomēr, visticamāk, pagaidu darbinieki no citiem departamentiem nodarbojušies ar tehniski vienkāršām lietām.

    “Honda” savā paziņojumā norāda, ka darbinieku veselība ir kompānijas galvenā prioritāte, tāpēc, konstatējot inficēšanos ar vīrusu, tiek ievēroti maksimāli piesardzības pasākumi. Kompānija mēģina izsekot, kuri darbinieki kontaktējušies ar inficēto un šie cilvēki tad tiek nosūtīti veikt testus. “Honda” gan saskārusies ar grūtībām piesaistīt rūpnīcas darbiniekus, pateicoties ASV Federālās valdības atbalstam bezdarbniekiem krīzes laikā, kas mazinājis viņu motivāciju meklēt jaunu darbavietu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars K
    03.08.2020 11:40

    Ņemot vērā, cik automatizēta ir auto ražošana mūsdienās, ofisa planktons visdrīzāk patiesi izbaudīja darbu pie konveijera :)

    Krotow
    03.08.2020 13:36
    Reply to  Edgars K

    Gan jau dabūja kustināt arī krānā ķēdēs iekārtus motoblokus. Nav tik traki pat nīkuļiem, ja vien uzmanās un neuzliek 250 kg smagu alumīnija kluci uz pirkstiem.

    Reklāma