Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tesla” automašīnu baterijas nākamo gadu laikā kļūs ietilpīgākas

    Jaunākie raksti

    “Panasonic” ziņo, ka nākamo piecu gadu laikā “Tesla 2170” baterijas, kas tiek ražotas Nevadas rūpnīcā, kļūs par 20 procentiem ietilpīgākas nekā līdz šim. Ja šie vārdi piepildīsies, tas sneigs vērā ņemamus uzlabojumus automašīnu sniegumā.

    “Tesla” un “Panasonic” sadarbojas bateriju izstrādē – “Panasonic” nodarbojas ar bateriju ražošanu, savukārt “Tesla” palīdz izpētes darbos un tai pieder rūpnīca, kur baterijas ražo. Abas kompānijas par jaunumiem bateriju izstrādē nerunā pārāk bieži. “Panasonic” pārstāvis Jasuaki Takamoto norāda, ka bateriju ietilpība tiks palielināta pakāpeniski, turklāt, divu vai trīs gadu laikā komerciālā ražošanā nonāks baterijas, kuras nesatur kobaltu. Plānots, ka jau šoruden sāks ražot baterijas, kas ir par 5 procentiem ietilpīgākas nekā līdz šim.

    Reklāma

    Ietilpīgākas baterijas var ievērojami uzlabot “Tesla” mašīnu sniegumu – tādējādi vajadzētu uzlaboties arī nobraucamajam attālumam ar vienu uzlādi, neuzstādot izmēros lielākas un smagākas baterijas. Teorētiski būtu iespējams radīt, piemēram, “Model 3” ar 90 kWh bateriju, nemainot pašas bateriju pakas izmērus. Šobrīd “Model 3” ietilpīgākā baterija ir 75 kWh.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma