Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung strādā pie sava ARM procesora, lai darbinātu Windows 10

    Jaunākie raksti

    Pēc uzņēmuma Apple paziņojuma jūnija beigās par pāriešanu uz saviem ARM procesoriem, arī Windows pasaulē parādījusies jauna aktivitāte saistībā ar ARM procesoru darbinātām ierīcēm.

    Tirgū sevi varētu pieteikt tieši Samsung nākotnes Exynos procesori, kuri darbinās ar Windows 10 aprīkotas ierīces, bet šobrīd atrodami mobilajos telefonos un planšetdatoros. Jaunais procesors varētu būt balstīts uz 5nm Exynos 1000 sērijas procesoru, un tas būs kompānijas pirmais mēģinājums būvēt to speciāli Windows 10 darbībai. Tiek ziņots, ka jau šobrīd Exynos 990 ir pielāgots, lai varētu darbināt datorus, tiesa Samsung neesot pilnībā droši par tā darbību. Līdzīgi Apple šobrīd piedāvā pārejas versijas Mac Mini personālo datoru, kurā iebūvēts A12Z čips.

    Reklāma

    Par šādu procesoru izstrādi gan nav pieejama oficiāla informācija no paša Samsung, taču jau ir zināms, ka pie ARM procesora notiek darbība. Nav zināms gan aptuvenais laiks, kad tas varētu parādīties tirgū, bet kā pirmais no produktiem to varētu saņemt Samsung Galaxy Book S portatīvais dators. Iespējams jaunais Exynos saņems AMD grafisko procesoru.

    Interesanti, ka aktīvākie Samsung lietotāji pat vākuši parakstus, lai kompānijas ražotie procesori telefonos tiktu aizstāti ar Qaulcomm ražotajiem, jo to veiktspēja nav tik laba.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    29.07.2020 12:50

    Es ta isti nesapratu, ta razhos vai nerazhos procesorus? Jo cik atminja nevilj tad Samsung partrauca darbu pie custom procesoriem. Seit pat bija raksts par so. Vai tomer apskaidrojiet man, atshkjiribu, no taas divizijas kuru Samsung aptureja.
    https://www.anandtech.com/show/15061/samsung-to-cease-custom-cpu-development

    Reklāma