Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft “Eye Contact” uzspodrinās tavu skatienu video zvanos

    Jaunākie raksti

    Situācija pasaulē mudinājusi ierasto darba režīmu pārorganizēt attālināti, kas nozīmē arī visai aktīvu iesaisti video konferencēs un ne vienu vien video zvanu. Zināms, ka acu kontakta uzturēšana tiešsaistē varētu būt sarežģītāka nekā klātienē. Ja runā ar cilvēku, piemēram, video zvanā, visticamāk, tavs skatiens nav vērsts uz kameru, tāpēc var šķist, ka neskaties uz personu, ar kuru runā. Lai iegūtu korektāku tēlu un cilvēks tur, otrā ekrāna pusē, justos, tā teikt, uzklausīts, Microsoft piedāvā risinājumu “Eye Contact”.

    Eye Contact palīdzēs pielāgot lietotāja skatienu ikreiz, kad radīsies vajadzība komunicēt video formātā. Risinājuma darbības pamatā izmantots mākslīgais intelekts, kas radīs efektu, ka skaties tieši uz kameru un tātad – runātāja acīs. Pagaidām gan šī funkcija pieejama tikai vienā ierīcē – Microsoft Surface Pro X. Tas tāpēc, ka tajā iebūvēts uz ARM balstīts Microsoft SQ1 procesors ar integrētām mākslīgā intelekta apstrādes iespējām. Tie, kuri izmanto Microsoft Surface Pro X  un jau tikuši pie jaunākās Windows 10 Insider Preview versijas, ir visas iespējas izmēģināt šo jauno acu kontakta rīku.

    Reklāma

    Avots: Microsoft

    Eye Contact teorētiski darbojas jebkurā lietotnē, kas izmanto priekšējo kameru. Tātad to droši varētu izmantot tādās platformās kā Skype, Zoom, Google Hangouts un citās.

    Pagaidām gan Microsoft nav bildis ne vārda par to, vai Eye Contact funkcija varētu būt pieejama vēl citās kompānijas ierīcēs ar dažādiem procesoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma