Web Analytics
More
    Reklāma

    Android 11 pieprasīs 2 GB RAM, vājākām ierīcēm paliek Android Go

    Jaunākie raksti

    Tiek runāts, ka Google beidzot esot pateikusi ražotājiem: Android viedtālrunim ir jābūt ar vismaz 2 GB RAM. Viss pārējais piederas tikai un vienīgi Android Go atvieglotajai operētājsistēmas versijai. Ja netiks ievērota prasība pret RAM apjomu, ierīce nesaņems Google Play veikalu. Google Play veikala izmantošanas minimums ir 512 MB RAM viedierīcē.

    Protams, šādi RAM apjomi Eiropai ir gandrīz neiedomājami, pie mums jau šķībi skatās uz viedtālruņiem ar operatīvās atmiņas apjomu zem 4 GB, kamēr visraitāk ierīce darbojas ar vismaz 6 GB RAM un jēdzīga ātruma iebūvēto atmiņu (minimums varētu būt UFS 2.1 pēc maniem novērojumiem). Jaunie nosacījumi Android 11 un Android Go izmantošanai vairāk attiecas un Indiju un tamlīdzīgām valstīm ar zemāku pirktspēju.

    Reklāma

    Iepriekš Google nekā nebija atdalījusi Android pilnās operētājsistēmas izmantošanu no Android Go.

    Šis nosacījums stāsies spēkā no šī gada pēdējā ceturkšņa visiem jaunajiem Android viedtālruņu modeļiem ar 10 vai 11 operētājsistēmas versiju. XDA norāda, ka šīs pagaidām varētu būt baumas un Google nostāja vēl var mainīties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0925
    23.07.2020 09:25

    >amēr visraitāk ierīce darbojas ar vismaz 6 GB RAM

    i beg your pardon…..par ko tieši runa – par bāzes funkcionalitāti vai smagām spēlēm?
    lai darbinātu UI, ja tas nav ķēmā greizs mēsls, pietiek ar 2GB no kuriem puse uzrādās kā neaizņemta. Piekrītu, ka 4GB+ vajadzīgi smagiem softiem, es nezinu, feisbuka overbloats vai tmldz.
    Ak jā, uz AOne trubas ar 2GB savulaik uzliku FB Lite – joprojām ejot, paskatījos – tiešām neķeras. Acīmredzot, ir divas paralēlās Android galaktikas – vienā viss darbojas 2GB un otrā dzīve sākas tikai ar 6GB))

    Krotow
    23.07.2020 11:07
    Reply to  0925

    Android 2 un 4 laikā viss ideāli darbojās arī ar 512 MB RAM. Kopš tā laika par programmatūras optimizāciju jau sen ir aizmirsuši.

    fufcix
    23.07.2020 12:36
    Reply to  Artis Ābols

    mazliet vajadzētu veselo saprātu lai 100 lietotnes nelietotu un visādu drazu nearhivētu :-)

    Krotow
    23.07.2020 12:37
    Reply to  Artis Ābols

    Arī taisnība. Taču vai pats atceries kā sejasgrāmata u.c. populārās aplikācijas, kas tagad ir resnas bloatcūkas, darbojās pirms +/- 10 gadiem uz telefoniem ar 512 MB RAM? Apmēram tikpat ātri ;) Toreiz galvenā sāpe bija vieta telefona “fleškā” kur saglabāt aplikācijas, kas tagad nebūtu problēma.

    fufcix
    23.07.2020 12:44
    Reply to  Krotow

    jā agrāk bija mazāk bling bling, bet daudz ko var optimizēt un pārdomāt vai vajag

    0925
    23.07.2020 12:53
    Reply to  Artis Ābols

    Lūk. Varbūt manas dzīves kvalitāti ceļ tas, ka nelietoju FB, Insgrm un regulāri tīru WA sarakstes? Tas nav trubas dēļ, vienkārši neredzu jēgu krāt burkās nogrieztos nagus, matus un visu kādreiz izkakāto. Rīt man nevajadzēs to, kas ir svarīgs šodien.

    Skābene
    23.07.2020 13:47

    Ir kaudzēm telefonu, kas atbilst specifikācijai, lai darbinātu jauno Andri, bet telefoni jauno Andri tā arī nekad nesaņems, jo ražotājs to nepieļauj.Citādi, tak neviens nepirks jaunos flagmaņus, ja vecos lietos ilgāk par 3 gadiem.

    Krotow
    23.07.2020 14:16
    Reply to  Skābene

    Te ražotājs ne vienmēr ir galvenais vaininieks. Bez telefonā esošo čipu draiveriem viņš diezgan bieži maz ko var darīt. Kad iznāk jauna Android versija, izrādās ka puse telefonā esošās perifērijas jauno OS neatbalsta un draiveru nav un nebūs dažādu iemeslu dēļ. “Hrabrā” par to savulaik bija ļoti labs raksts (krieviski gan). Ja atradīšu, pielikšu adresi.

    Reklāma