Web Analytics
More
    Reklāma

    Problēmas Cloudflare tīklā izraisījušas populāru mājaslapu apstāšanos

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Cloudflare, kurš nodrošina daudzu populāru mājaslapu darbību, piektdienas pēcpusdienā pēc Latvijas laika piedzīvoja problēmas savā iekšējā tīklā, kas izraisīja šo lapu nepieejamību.

    Uzņēmums šajā laikā strādāja pie sistēmas uzlabojumiem, kuru rezultātā tika pārslogots Atlantā esošais centrs, un daļa no kopējās sistēmas, kas tiek saukta par “mugurkaulu”, pārstāja darboties. Šis kritums bija aptuveni 50%, un ilga 27 minūtes, kā rezultātā tika ietekmētas tādi servisi kā GitLab, Discord, Patreon, Zendesk un zīmīgi, ka arī Downdetector, kas tieši ziņo par šādiem notikumiem tīmeklī. Šī pārslodze un kļūda ietekmēja gan apkārtesošos centrus, gan arī plašu klāstu Eiropā un Dienvidamerikā, tomēr netika apstādināta visa sistēma.

    Reklāma

    Šī patiešām ir bijusi nopietna problēma, taču kā uzņēmums uzsver, ka tam nav bijis nekāds sakars ar hakeru uzbrukumiem, bet tā bijusi sistēmas konfigurācijas kļūda, kas jau tikusi izlabota, lai neatkārtotos. Tieši šī “mugurkaula” privātā tīkla sistēma ir tā, kura nodrošina Cloudflare pakalpojumu un ātrdarbību lapu uzturēšanā, jo tai ir savs tīkls, neizmantojot publisko pieeju.

    Vai kāds 17. jūlijā laikā posmā no 18:12 līdz 18:39 pieredzēja attiecīgo vai citu mājaslapu nepieejamību?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Qurious
    20.07.2020 07:39

    Cloudfare nesajutu, bet otrdienas Telia fakapu gan pusotru stundu novēroju.

    0858
    20.07.2020 08:58

    Var tikai iztēloties sakritību, ja nākamās karantīnas laikā apstātos top10 lielie mākoņservisi – cilvēki sāktu jukt prātā un tad gan varētu sākties tas, ko šobrīd skatās seriālos un dzenā geimos.

    Krotow
    20.07.2020 11:26
    Reply to  0858

    Tad viņi ietu ārā ielās izlaupīt veikalus, ko jau pieredzējām.

    Reklāma