Ātrās ēdināšanas uzņēmums “KFC” nācis klajā ar visai negaidītu paziņojumu par jaunu sadarbību, kas nākotnē varētu nest traki interesantas pārmaiņas ēdienkartē. KFC pieliks roku pie pasaulē pirmo laboratorijā radīto vistas nagetu pagatavošanas. Uzņēmums norādījis, ka tā esot daļa no viņu “nākotnes restorāna” koncepcijas. Lai sasniegtu iecerēto, KFC sadarbosies ar Krievijas uzņēmumu “3D Bioprinting Solutions”, kas ar biodrukas tehnoloģiju drukās vistas nagetus, izmantojot vistas šūnas un augu bāzi.
Kamēr Krievijas uzņēmums parūpēsies, tā teikt, par tehnisko pusi, tikmēr KFC būs atbildīgs par kulināro jomu. Respektīvi, tas biodrukas firmai piegādās tādas sastāvdaļas kā, piemēram, maizes izstrādājumus un garšvielas, lai drukātie vistas nageti iegūtu “KFC raksturīgo garšu” un pēc visiem parametriem atgādinātu īstu vistas gaļu.
Būtiski, ka KFC aprakstītajā 3D nagetu pagatavošanas procesā joprojām tiks izmantotas no dzīvniekiem iegūtas sastāvdaļas, tāpēc arī šim ēdienam veģetāriešiem labāk mest līkumu. Tomēr, kas ir uzteicami – biodrukā radītie nageti būšot videi draudzīgāks produkts nekā standarta vistas gaļa. KFC, atsaucoties uz Amerikas Vides zinātnes pētījumu, norāda uz vairākiem ieguvumiem, ko rada gaļas audzēšana no šūnām. Piemēram, siltumnīcefekta gāzu emisiju samazinājums un mazāks enerģijas patēriņš salīdzinājumā ar tradicionālajām gaļas audzēšanas un ieguves metodēm.
KFC informē, ka biodrukā radīto nagetu galīgā pārbaude notiks jau šoruden Maskavā. Vienlaikus vēl nav informācijas par to, kad šāds mākslīgās gaļas produkts kaut vai kā degustācijas tiesa nonāks pie pirmajiem klientiem.
Beigās būs ātrvārāmie buljona kubiņi nagetu izskatā. Smukumam klāt piedrukās arī roltonu.
vispār jau KFC recepte ir diezgan mistiska ar 18 vai cik tur garšvielām (kas bija komercnoslēpums un šobrīd neviens īsti nezin vai oficiālais KFC brenda pārpircējs oriģinālo recepti nav nozaudējis), bet skaidri saredzama problēma ir vistas gaļas marinēšana paniņās. vai šis biodegradablais un “zaļais” produkts to izturēs vai tomēr uzreiz drukās ar “paniņu marinādes garšu”? :D
Hmm, konkrēti par šo gan nekas nebija teikts. Laikam jau liela daļa laika būs vēl jāatvēl dažādiem testiem un pārbaudēm, lai saprastu, ko un kad mest iekšā.
tak pēc KFC pārdošanas, un vēl jo vairāk tā dibinātāja pulkveža Sandersa nāves par Kentukijas visteļu garšu diskusijas nerimst. daudzi apgalvo, ka viņa un sievas restorācija “Claudia Sanders” pasniedz garšīgāku vistu nekā tagadējie brenda īpašnieki. ja īsi — neticu, ka KFC fāstfūds daudz iesprings par garšas autentiskumu.
Beidzot kāds varēs piedāvāt nagetus nagu formā)