Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Komisija uzsāk IoT izpēti, īpašu uzmanību pievēršot Alexa, Siri, Google asistentiem

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija (EK) nupat sākusi nozares pētījumu par patēriņa preču un pakalpojumu tirgiem, kas saistīti ar lietu internetu (Internet of Things – IoT). Ziņojumā norādīts, ka izpētē uzmanība tiks pievērsta Alexa, Siri, Google un citiem digitālajiem asistentiem, un pārējām savienotajām viedās mājas ierīcēm.

    EK norāda, ka svarīgi ir nepieļaut, lai lielie uzņēmumi kļūtu par sava veida lietu interneta jomas uzraugiem, dominējot tirgū un vācot datus. Šajā sakarā uzsvērts, ka, pieaugot lietu interneta tirgum, ir svarīgi nodrošināt, lai viedierīces būtu patiesi sadarboties spējīgas – tas attiecas ne tikai uz viena, bet dažādu ražotāju risinājumiem. Tādējādi klients varētu brīvi piemeklēt sev nepieciešamo ierīci, neuztraucoties par tās saderīgumu ar citiem viedajiem rīkiem, un bez raizēm apgādāt savu gudro māju ar dažādu ražotāju risinājumiem.

    Reklāma

    Lietu interneta jomas izpēte Eiropas Komisijai ļaus pamanīt būtiskākās problēmas viedo mājas ierīču savstarpējā sadarbībā un, iespējams, piemeklēt atbilstošus risinājumus. Pašlaik norisinās datu vākšanas process, kura ietvaros EK aptaujā 400 uzņēmumus Eiropā, Āzijā un Amerikā. Informācija tiek iegūta gan no viedo mājas risinājumu, valkājamo rīku un balss asistentu ražotājiem, gan arī uzņēmumiem, kuri sniedz pakalpojumus, kas saistīti ar šīm ierīcēm. Uzņēmumiem tiek jautāts par to, kā viedās mājas ierīces savā starpā sadarbojas un iespējamām problēmām, kas varētu rasties, padarot tās, tā teikt, draudzīgākas vienu pret otru. Pētījumā iegūtie rezultāti EK palīdzētu arī atklāt situācijas, kad uzņēmumi, iespējams, ir pārkāpuši konkurences noteikumus.

    Eiropas Komisijas ziņojumā īpaši tika pieminēti Apple Siri, Amazon Alexa un Google digitālie asistenti un to sadarbība ar citām viedajām mājas ierīcēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    20.07.2020 15:07

    savā ziņā EK (kas rūpējas par biznesiem, nevis patērētājiem) ir diezgan labs sargsuns mūsdienu visatļautības spiegošanas gadsimtā. ASV pamatā klusē lielo korporāciju lobija dēļ. cerams EK izdarīs pareizus secinājumus un likumdošanas līmenī nodrošinās iekārtu autonomiju un savietojamību.

    Reklāma