Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzlauzti pazīstamu cilvēku Twitter konti, lai izkrāptu naudu

    Jaunākie raksti

    Trešdienas vakarā daudzu sabiedrībā zināmu cilvēku Twitter konti tika bloķēti, jo kāds hakeris bija ielauzies sociālā tīkla administratoru sistēmā, un tādējādi pārņēmis kontroli par profiliem. Izmantojot šo iespēju, no cilvēkiem tika izkrāpta nauda saistībā ar kriptovalūtu.

    Ļaunprātība notikusi pateicoties iespējai hakerim ar iesauku Kirk izmantot speciālo Twitter profilu pārskatīšanas un labošanas rīku, kas ļauj kontrolēt katra cilvēka profilu. Izmantojot šīs iespējas, Kirk caur vairāku zināmu personu kontiem kā Bils Geits, Īlons Masks un Džefs Bezos paudis ziņu, ka cilvēki var sūtīt naudu apmaiņā pret kriptovalūtu un saņemt to atpakaļ dubultā. Tāpat krāpšanā tika iekļauti arī YouTube un Apple konti.

    Reklāma

    Šādā veidā hakeris pamanījies nopelnīt mazliet virs 100 tūkstošiem dolāru vien dažu stundu laikā, kaut arī pirmais mērķis bija vienkārši iegūt piekļuves informāciju populāriem Twitter kontiem, lai tos pēc tam pārdoto pirātiskajā tirgū.

    Twitter atbildes solis bija tāds, ka visu oficiāli apstiprināto cilvēku kontiem tika liegta pieeja veikt ierakstus, lai tādējādi apstādinātu uzbrukumu un turpinātu strādāt pie drošības risinājuma, līdz ar to Īlons Masks kādu laiku nevarēja “tvītot”, kam noteikti bija divas puses. Kompānija joprojām strādā pie kļūdu labošanas un ir norādījusi, ka šajā uzbrukumā nav bijis iesaistīts neviens no darbiniekiem, kurš varētu būt sniedzis Kirk piekļuves administratoru iespējām. Viņš visdrīzāk ir attālināti pieslēdzies un ieguvis tās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis
    17.07.2020 18:23

    Tvirteris tika uzlauzts tikai lai hakeris/grupa parādītu re ko mēs varam, Jo ja būtu mērķtiecīgi lauzts, viena ziņa no Bila Geitsa twitter konta”sērās paziņojam ka miris” simtos miljardu svārstības akciju tirgū uz ko hakeri nopelnītu miljardus nevis bitcoin kapeikas. Domāju tas bija vienkārši paziņojums/ izrādīšanās.

    17.07.2020 19:08
    Reply to  Janis

    Tas nav, lai kaut ko “parādītu”, BTC scams jau labu laiku iet.
    Tas pats notiek YT, piemēram, restrīmo Spacex palaišanas ar šo “atsūti mums kaut kādu btc un Īlons/Spacex atsūtīs 2x atpakaļ’ – vienu tādu “akciju” skatījos – ir sataisīta gan weblapa, gan (feiki) čati/sūtīšanas aktivitātes utt. Un tur kaut kādas applēses bija, ka diezgan daudzi arī nosūta.

    Parāk daudz darba lai kaut ko tāpatvien “parādītu”.

    https://www.bleepingcomputer.com/news/security/fake-spacex-youtube-channels-scam-viewers-out-of-150k-in-bitcoin/ utt

    Maigonis Blokčeins
    18.07.2020 01:12
    Reply to  Janis

    Regulētajos finanšu tirgos aizdomīgus darījumus var izmeklēt un gūto peļņu iesaldēt/ konfiscēt un pašiem gudriniekiem izvirzīt apsūdzības

    Reklāma