Web Analytics
More
    Reklāma

    Prezentēts “Nissan Ariya” elektriskais krosovers

    Jaunākie raksti

    “Nissan” prezentējis savu jauno, elektrisko krosoveru “Ariya”, par kura esamību pirmoreiz kompānija informēja pērn, demonstrējot konceptauto. Jaunais auto pie klientiem nonāks nākamā gada beigās un zināms, ka ASV tas maksās, sākot no 40 tūkstošiem dolāru.

    Mašīna būs pieejama divās konfigurācijās – ar vienu vai diviem elektromotoriem. Viena motora versija attīstīs 215 zirgspēku jaudu un 300 ņūtonmetru griezes momentu, savukārt divu motoru versija spēs attīstīt 389 zirgspēkus un 600 ņūtonmetru griezes momentu. Jaudīgākā versija būs aprīkota ar visu četru riteņu piedziņu.

    Standartaprīkojumā “Ariya” būs aprīkota ar 63 kWh bateriju, savukārt par papildus samaksu varēs iegūt 87 kWh bateriju. Pēc “Nissan” aprēķiniem, priekšpiedziņas modelis kopā ar lielāko bateriju sniegs maksimālo iespējamo nobraukumu – aptuveni 480 kilometri ar vienu uzlādi.

    Salonā mašīna veidota mūsdienīgi minimālistiskā stilā – auto aprīkots ar diviem blakus esošiem 12,3 collu ekrāniem. Viens paredzēts instrumentu panelim, otrs info-izklaides sistēmai. Klimata kontroles pogas integrētas panelī un tās ir skārienjūtīgas. Jau standartkomplektācijā būs pieejama bezvadu savietojamība ar “Apple CarPlay” un “Android Auto”.

    “Ariya” būs aprīkota ar uzlabotu “Nissan ProPilot” braukšanas palīgsistēmu, kas atsevišķos apstākļos ļaus braukt brīvroku režīmā un sistēma pratīs pārkārtoties starp braukšanas joslām. Jau standarta aprīkojumā būs pieejama virkne drošības un braukšanas palīgsistēmu, tostarp, automātiskā ārkārtas bremzēšana, aklās zonas palīgsistēma, kā arī citas mūsdienu auto pašsaprotamas funkcijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bats
    15.07.2020 19:28

    480Km no 87kWh akumulatora izklausās pamaz.

    Ivars
    18.07.2020 09:46
    Reply to  bats

    Nu kāpēc maz? Ja viņam patēriņš būs kā e-tronam – ap 250 Wh/km, tad šāds nobraukums ir ticams.

    Arčiņš
    15.07.2020 23:19

    Eiropā Nisans vairs nebūs ar chademo spraudņi ,beidzot attapās.

    Reklāma