Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks pārspējis Timu Kuku lielāko algu topā

    Jaunākie raksti

    Medijs Bloomberg apkopojis 2019. gada ASV uzņēmumu izpilddirektoru ieņēmumus, kur pirmajā desmitniekā dominē tehnoloģiju uzņēmumu vadītāji.

    Pirmajā vietā ar 595 miljoniem USD atrodas Īlons Masks, kurš šādu algu saņēmis pateicoties Tesla akciju iegādei, kas arī sastāda visu šo summu. Otrajā vietā ar vairāk nekā 460 miljonu starpību, saņemot 133 miljonus dolāru, atrodas Apple CEO Tims Kuks, kura ieņēmumos alga sastāda vien 3 miljonus dolāru, bet akciju daļa 122 miljonus USD. Top 3 noslēdz telekomunikāciju un mediju uzņēmuma Charter Communications vadītājs Toms Rutledžs (Tom Rutledge) ar 116 miljoniem USD.

    Reklāma

    Avots: Bloomberg

    Maska ieņēmumi uz pārējo sarakstā esošo fona ir ļoti iespaidīgi, bet tas iezīmē šobrīd esošo situāciju, kurā algas apmērs ir piesaistīts uzņēmuma vērtībai. Tātad ceļoties akciju vērtībai vadītāji saņem lielākus ienākumus, līdz ar to šie apmēri var būt ļoti lieli. Pelnošākajā desmitniekā atrodas arī Intel (99 miljoni USD), Alphabet (86 miljoni USD) un Microsoft (77 miljoni USD) vadītāji. Masks gan norāda, ka šī summa ne vienmēr tiek reāli izmaksāta, jo uzņēmuma vērtība var strauji kristies, līdz ar to algas piesaiste akciju vērtībai varbūt lielisks ieguvums, bet arī liels zaudējums.

    Tehnoloģiju uzņēmumu vadītāji šobrīd valda topā, esot priekšā naudas ziņā ietilpīgajam banku un finanšu sektoram, kā arī dažādiem enerģijas un dabas resursu ieguves uzņēmumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gudrinieks bl
    14.07.2020 16:39

    Lielāko “atalgojumu” topā, ne algu topā. Masks algā no Teslas saņem precīzi “0”.

    Reklāma