Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānija varētu atteikties no Huawei līdzdalības 5G tīkla infrastruktūras veidošanā (papildināts)

    Jaunākie raksti

    Lai arī Lielbritānijai bija plāni attiecībā uz Huawei līdzdalību 5G tīkla infrastruktūras izveidē, šobrīd izskatās, ka Apvienotā Karaliste savas domas šajā jautājumā sliecas pilnībā mainīt. Norādīts, ka valdība šobrīd izstrādā priekšlikumus, kas paredz sešu mēnešu laikā aizliegt izmantot Huawei aprīkojumu 5G tīklā un krietni paātrināt esošā noņemšanu.

    Ziņots, ka šādas partnerības izbeigšana ar Huawei varētu notikt uzreiz pēc tam, kad Lielbritānijas Valdības komunikāciju štābs (Government Communications Headquarters – GCHQ) būs pabeidzis pārskatīt savu iepriekšējo nostāju par to, ka valsts varētu pārvaldīt visus drošības riskus, ko rada Huawei produkti. Tomēr šķiet, ka tas ir tikai laika jautājums, kad Huawei oficiāli tiks “izgriezta” no dalības Lielbritānijas 5G tīkla infrastruktūras izveidē.

    Reklāma

    Būtiski, ka Lielbritānija janvārī bija nolēmusi izmantot 5G tīklam nepieciešamo aprīkojumu no Huawei un vēl citām, tā teikt, augsta riska kompānijām ar nosacījumu, ka to līdzdalība būs ierobežota, ļaujot tām pieķerties ne tik nozīmīgiem tīkla elementiem. Taču vēlāk jau parādījās ziņojumi, ka Apvienotā Karaliste nākamo trīs gadu laikā grasās pārtraukt sadarbību ar Huawei šajā jomā.

    Vienlaikus ASV aktīvi apgalvo, ka tādas Ķīnas kompānijas kā Huawei, ZTE un citas ir bīstamas, jo pastāv iespējamība, ka tās varētu palīdzēt Ķīnai sensitīvu datu ieguvē. Lai vai kur slēpjas patiesība, Lielbritānijas rīcība varētu būt vēl viens trieciens Huawei plāniem starptautiskā līmenī – tas izspiestu kompāniju no vēl viena liela tirgus, un, iespējams, ka arī citas valstis varētu sekot šim piemēram.

    Tikmēr Huawei viceprezidents Viktors Žangs (Victor Zhang) norāda: Ciešā sadarbībā ar mūsu klientiem strādājam pie tā, lai rastu risinājumus, kā, neskatoties uz ASV ierosinātajiem ierobežojumiem, Lielbritānija varētu saglabāt savu līdera pozīciju 5G tīkla attīstībā. Kā vienmēr, mēs esam atvērti dialogam ar valdību. Mēs uzskatām, ka vēl ir par agru spriest, kādas sekas varētu izraisīt ierosinātie ieobežojumi, kuru patiesais iemesls nav vis drošības jautājumi, bet cīņa par pozīciju tirgū. Mūsu produkti un tehnoloģiskie risinājumi ir pasaulē vadošās tehnoloģijas. Pār šīm tehnoloģijām un to komponentēm Lielbritānijas valdībai ir dota stingra uzraudzība. Mūsu tehnoloģijas jau šobrīd tiek plaši izmantotas Lielbritānijā esošajā 5G tīkla infrastruktūrā, tādējādi palīdzot uzturēt sakarus starp tās iedzīvotājiem pandēmijas dēļ ieviestās sociālās distancēšanās un karantīnas laikā”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis Murnieks
    07.07.2020 13:48

    Arī šajā jomā Briti nespēj konkrēti izlemt :D
    Brexit karikatūras nedaudz citā gaisotnē ..

    skābene
    08.07.2020 14:26

    Nu ne jau ar Huawei iekārtām tika noklausītas Angelas Merkeles sarunas! :)
    Tās bija “sabiedroto iekārtas”. Ītenībā jau ir pilnīgi vienalga, kas liek iekārtas, tāpat spiegos! :)

    Reklāma