Web Analytics
More
    Reklāma

    Google plāno būtiski samazināt Chrome enerģijas tēriņus

    Jaunākie raksti

    Google meklē iespējas vēl jūtamāk samazināt Google Chrome tīmekļa pārlūka enerģijas tēriņus, tas tiks panākts ar fona procesu nokaušanu. Ja būsi atvēris vairākas Chrome cilnes, tīmekļa pārlūks varēs to darbību apstādināt.

    Google apgalvo, ka javascript wake-up timer samazināšana līdz 1 minūtei fona procesiem dramatiski uzlabo akumulatora darbību – klēpjdators spēj uzrādīt pat 28% uzlabojumu darbībā ar vienu uzlādi, kas ir aptuveni 2 stundas klāt pie datora darbības. Chrome pārlūka neaktīvās cilnes nevarēs veikt vairākas darbības, kas saistāmas ar reklāmām, dažādām atskaitēm par reklāmu parādīšanu u.tml.

    Reklāma

    Google norāda, ka izmēģinājumos ar 36 atvērtām, nejauši izvēlētām fona cilnēm un vienu aktīvu, bet tukšu Chrome pārlūka cilni tika iegūts par 28% labāks akumulatora darbības laiks. Ja fonā palika šīs pašas 36 cilnes, bet aktīvā cilne spēlēja YouTube video, tika iegūtas klāt 36 darbības minūtes jeb aptuveni 13% no klēpjdatora akumulatora.

    Apple Safari jau šobrīd veic līdzīgu fona procesu apturēšanu pēc 1 neaktivitātes minūtes. Chrome plānojot noteikt 5 minūšu gaidīšanu līdz fona procesi tiek apturēti. Šobrīd gan norit jaunās iespējas testi, bet nav zināms, kad tā nonāks pie Chrome stabilās versijas izmantotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    06.07.2020 10:06

    varbūt iesākumā vajadzēja samazināt atmiņas rijīgumu? kāda jēga no ietaupīta akumulatora, ja sistēma lago, jo spiesta nepārtraukti swapoties un disks rij enerģiju Chrome’s vietā?

    Krotow
    06.07.2020 10:31
    Reply to  digitalk

    Grūti būs ja Chrome jau pārvērties par lielu daļu operētajsistēmas.

    digitalk
    06.07.2020 10:50
    Reply to  Krotow

    ChromeOS varbūt, bet citur tā ir vienkārši neoptimāla un rijīga programma, kuras izejas kodu tagad izmanto visi, kam nav slinkums, ieskaitot m$ Edge.

    Krotow
    06.07.2020 12:55
    Reply to  digitalk

    Labāk lai ir Edge ar Chromium/Webkit apakšā, nekā MSIE bastards, kur ar trūkumiem var piespamot nākamās divas lapas.

    Oskars
    06.07.2020 15:25

    Nee, iesakuma vajag saakt ar reklamu blokeshanu, jo atverot jebkuru lapu bez reklamu bloketaja, tu vienkarsi gandriz vai pazudi un normali nevari koncentreties saturam. Kaa arii izlecosie logi, abonet.

    Reklāma