Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV aicina Eiropas lidostas nelietot Ķīnas bagāžas skenēšanas tehnoloģiju

    Jaunākie raksti

    Amerikas Savienotajām Valstīm patiešām ir zobs uz dažādām Ķīnas kompānijām, jo tā aicina Eiropas lidostām atteikties no kompānijas Nuctech bagāžas skenēšanas risinājumiem. Tiek uzskatīts, ka tie nodod informāciju Ķīnas valdībai.

    ASV no kompānijas tehnoloģijām atteicās jau 2014. gadā, uzskatot, ka speciālie skeneri nosūta informāciju Ķīnas novērošanas sistēmām, tādējādi izplatot privātu informāciju citas valsts vadībai. Nuctech pilnībā noliedza šos apgalvojumus, paskaidrojot, ka informācija nonāk tikai klientu redzeslokā, un tai nav nekāda sakara ar Ķīnas valdību. Šī situācija sasaucas arī ar cenu dempingu Eiropā, kurā Nuctech ir bijusi iesaistīta 2010. gadā, piedāvājot ļoti lētus servisus, tiesa šajā laikā ir uzcelta rūpnīca Polijā.

    Reklāma

    Protams, ASV piedāvā savas alternatīvas, kuras aizstās Nuctech skenerus, tāpēc šādam aicinājumam ir divas puses. Kaut arī nav skaidras atbildes kopējā Eiropas kontekstā, ir pieejama informācija par to, ka Nuctech tehnoloģijas atrodas ļoti plašā skaitā Eiropas lidostu, ļaujot piekļūt miljoniem pasažieru informācijas, kas dara bažīgu Eiropas Savienību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Peters Leo
    01.07.2020 14:11

    Nelietojiet bagāžas skenēšanas tehnoloģiju, nelietojiet TikTok, nelietojiet 5G tehnoloģijas…. bet lietojiet mūsu, mēs Esam balti un pūkaini. Galvenais Eiropā neviens vel nav pieķēris Ķīniešus spiegošanā un viņi diezgan cītīgi sadarbojas ar Eiropas drošības ekspertiem, savukārt ASV ir pieķerta kādas reizes 20 vai pat vairāk(arī valdības līmeņos, izpiegojot augstakās valsts struktūras)…. Ar katru dienu pārliecinos, ka ASV ir uzpūtīgi, nekaunīgi tizleņi un drīz savā tizlumā pārspēs Krieviju.

    1025
    01.07.2020 14:38
    Reply to  Peters Leo

    Nu viss, jāpiesaka boikots ASV, jāsasit aifons, jāsadedzina Levis džinsi un viņi zinās, ka Snoudens bija tikai iesildīšanās)

    Aleksis
    01.07.2020 16:57
    Reply to  1025

    Aifona man nav, bet džinsu gan žēl. Cerams manu sensitīvo info džinsi nodod tālāk tikai anonimizētai apstrādei

    Kristaps K.
    01.07.2020 17:06

    Principā šāda veidā iekārtām jebkurā gadījumā būtu ugunsmūrī jānogriež piekļuve Internetam. Vai arī vispār jātur atsevišķā iekšējā datortīklā, kas nav savienots ar Internetu.

    Vilnis Grauds
    02.07.2020 15:57

    Tas taču ir elementāri, konstatēt, ka notiek kaut kāda papildus datu sūtīšana. Tāpēc vai tā ir vai nav, tam būtu jābūt viennozīmīgi konstatējamam, un tur nevajadzētu būt nekam diskutējamam. Līdz ar to to visu var nosaukt tikai par dīvainu diskusiju.

    Vilnis Grauds
    02.07.2020 16:00
    Reply to  Vilnis Grauds

    Plus jau iepriekš minētais par atsevišķu datu tīklu. Tur patiešām nekam tā kā nebūtu vajadzīgs internets.

    Reklāma