Web Analytics
More
    Reklāma

    Igauņu radītā videospēle “Disco Elysium” pārtaps par seriālu

    Jaunākie raksti

    Disco Elysium” ir videospēle, kuras dizaina un sižeta autors ir neviens cits kā karēļu-igauņu izcelsmes novelists Roberts Kurvics (Robert Kurvitz). Tā dienas gaismu ieraudzīja 2019. gada 15. oktobrī, pa šo laiku gūstot ievērību un atzinību no spēlētājiem visā pasaulē. Taču spēles radītāji alkst sasniegt vēl plašāku auditoriju. “Disco Elysium” izstrādātājs ZA/UM un mediju producēšanas kompānija “Dj2 Entertainment” paziņojuši par plāniem radīt TV seriālu, kura pamatā būtu minētā videospēle.

    Lai seriāls līdz šī gada beigām nonāktu līdz skatītājiem, vēl daudz darba priekšā. Tomēr vismaz pats saturs jau šobrīd solās būt daudzsološs, un tie, kuri ir īsteni “Disco Elysium” fani, šāds formāts, visticamāk, neliks vilties. Zināms, ka seriāla galvenais sižets līdzīgi kā pašā spēlē vīsies ap detektīvu, kurš mēģina atšķetināt noziegumu, kas varētu izraisīt potenciālu pilsoņu karu.

    Reklāma

    Seriāla producēšanu uzņemsies “Dj2 Entertainment” –  tā pati kompānija, kas radīja ģimenes komēdiju “Sonic the Hedgehog”, kā arī filmas un šovus, kuri balstīti tādu videospēļu kā “Life is Strange” un “Sleeping Dogs” sižetā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Putniņš
    30.06.2020 14:08

    Jautājums, kurš tiks kāstots kā šaušalīgā šlipse?

    digitalk
    30.06.2020 14:19

    esi spēlējis? palasīju recenzijas, kur daudzi sūdzas par dīvaino angleni un vēl dīvainākiem ierunātājiem. “All your base are belong to us” variants?

    Kaspars Bondars
    30.06.2020 15:58
    Reply to  digitalk

    Es neteiktu, ka angļu valoda spēlē ir dīvaina. Tā mēdz būt sarežģīta un ir ļoti bagāta.

    Last edited 3 years ago by Kaspars Bondars
    Rūdolfs Putniņš
    30.06.2020 16:12
    Reply to  digitalk

    Esmu spēli izgājis vienreiz. Mans maizesdarbs ir kopīraitings ASV tirgum angļu valodā. Kopumā teikšu, ka DE ir viens no krāšņākajiem angļu valodas lietojumiem, ko pēdējā laikā sanācis sastapt datorspēlēs. Tā kā spēles izstrāde bija ļoti decentralizēta, tad daži no balsu ierunātājiem ir drusku švakāki, bet mani tas īsti neatrāva no ieglubināšanās spēles atmosfērā. Nevienā brīdī nebija sajūta, ka teksts būtu atdzejots angļu valodā. Vienīgais, kas nodeva naratīva tuvumu ar postpadomju telpu ir intīmās zināšanas par dziļo alkonautiku, smalkā komunisma kritika un slāviskie jaunvārdi.

    Kursors.lv
    30.06.2020 17:20

    Kaut kādā mediju braucienā man par šo spēli pastāstīja igauņu žurnālisti un patiesībā bija izbrīnīti, ka es to nezinu. Bet iepriekš kaut kā tiešām biju palaidis garām. Tagad paskatījos, ka stīmā maksā nepilnus 30 eiro un vēl nevaru saņemties nopirkt, jo neredzu tuvākajos mēnešos laiku, ko varēšu veltīt šai spēlei. Bet laikam vajadzētu, jo autori tomēr baigi kolorītie personāži un vietējie tomēr jāatbalsta.

    Rūdolfs Putniņš
    30.06.2020 18:11

    No vienas puses, tas nav Vičeris, kur nokurināt 100h, no otras – visa spēles darbība notiek pamatā caur dialogu logu labākajās cRPG tradīcijās. Tā kā nedaudz iespringt vajag.

    Reklāma