Web Analytics
More
    Reklāma

    Covid-19 ietekmi uz Zemi iespējams vērot no kosmosa augstumiem

    Jaunākie raksti

    NASA, Eiropas Kosmosa aģentūra un Japānas Aviācijas un kosmosa izpētes aģentūra rūpīgi sekojušas līdzi tam, kā Covid-19 mainījis ekonomiku un vidi. Jāteic, ka vīrusa ietekmē tieši apkārtējā vide piedzīvojusi būtiskas pārmaiņas uz labo pusi. Nu šīs pārvērtības iespējams katram pašam pavērot, jo visas trīs minētās kosmosa aģentūras apvienojušas spēkus un apkopojušas savus satelītu novērojumus, izveidojot informācijas panelim līdzīgu risinājumu.

    Informācijas panelis “Earth Observing Dashboard” fiksē Covid-19 radīto ietekmi uz Zemi un ļauj lietotājam izpētīt, kā vīruss mainījis dažādas nozares, kas pirms slimības darbojās ar pilnu jaudu. Piemēram, kā ietekmēta lidmašīnu un kuģu satiksme, rūpnīcu darbība, lauksaimniecības produktu ražošana, izmaiņas pilsētu apgaismojumā un citas jomas. Panelī atrodami dati arī par siltumnīcefekta gāzu, gaisa un ūdens kvalitātes izmaiņām. Kopumā pieejami 50 dažādi indikatori, ļaujot skatīt izmaiņas ekonomikā, lauksaimniecībā un vidē. Fiksētās pārmaiņas var aplūkot gan globālā līmenī, gan atsevišķi 13 valstīs.

    Reklāma

    Visu trīs kosmosa aģentūru satelītu novērojumi pierāda, ka Covid-19 atstājis globālu ietekmi un transformē dažādas nozares visā pasaulē. Protams, ka izmaiņas ir gan pozitīvas, gan negatīvas. Ja Venēcijas kanālos, kas vairākus gadus bija kā izmiruši, atgriezusies dzīvība un ūdensdzīvnieku rosība, tad, piemēram, vīrusa uzliesmojuma laikā Sanfrancisko medicīnas centra apgaismojums mirdzējis spilgtāk nekā ierasts.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma