Web Analytics
More
    Reklāma

    Cilvēki Japānā varēja veikt videozvanus Tokijas akvārija vientuļajiem zušiem

    Jaunākie raksti

    Koronavīrusa radītā situācija mudinājusi cilvēkus biežāk uzturēties savās mājās, vienlaikus sniedzot dzīvniekiem plašākas pārvietošanās iespējas, ieskaitot pilsētas džungļus. Taču uz Tokijas akvārijā mītošajiem iemītniekiem karantīna atstājusi ne pārāk labu ietekmi. Apmeklētāju trūkums radījis problēmas jo īpaši zušiem, kuri vairs nav vēlējušies kontaktēties ar cilvēkiem.

    Tokijas debesskrāpī “Skytree” esošā Sumida akvārija darbinieki pamanījuši dīvainu uzvedību no tā iemītnieku puses. Simtiem sīku plankumainu dārza zušu izturējušies visai savādi, piemēram, ierakušies smiltīs, kad akvārija darbinieki gājuši tiem garām.

    Reklāma

    Dārza zuši pēc savas būtības ir diezgan modri, jūtīgi un kautrīgi, taču, mītot Sumida akvārijā, iemācījušies pieņemt cilvēku klātbūtni un bijuši draudzīgi pret tiem. Šo pāris mēnešu laikā kopš akvārijs tika slēgts apmeklētājiem, radības atkal bija pieradušas dzīvoties bez daudzo acu skatiem, kļuva par vientuļniekiem un slēpās smiltīs, līdzko tuvojas akvārija darbinieks. Tas apgrūtinājis arī pašu darbinieku darbu, ieskaitot rūpes par zušu veselību.

    Lai šo problēmu risinātu, Sumida akvārijs 3. maijā uzsāka īpašu trīs dienu kampaņu – sejas parādīšanas festivālu (“face-showing festival”), kura galvenais mērķis bija likt zušiem neaizmirst cilvēku eksistenci. Kampaņas ietvaros cilvēki tika aicināti veikt videozvanus uz Sumida akvāriju, izmantojot iPad vai iPhone, un nosūtīt līdz piecām minūtēm garu video sveicienu zušiem. Šobrīd izskatās, ka Sumida akvārijs atkal atsācis savu darbu, ļaujot arī dārza zušu dzīvei ieiet atpakaļ vecajās sliedēs.

    AvotsQuartz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma