Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple Maps” lietotne spēs veidot maršrutus elektroauto īpašniekiem

    Jaunākie raksti

    “Apple” savā digitālajā WWDC pasākumā izziņoja dažādus iOS 14 jaunumus, tostarp, izmaiņas “Apple Maps” lietotnē. Pie mums gan tā nav pārāk plaši lietota, parasti izvēloties citas lietotnes, piemēram, “Waze”. Līdz ar jaunāko iOS versiju, “Apple Maps” tiks iekļauta iespēja veidot maršrutu elektroauto. Tas elektroauto īpašniekiem ļaus doties uz izvēlēto galamērķi pa optimālāko maršrutu, lietotnei automātiski atzīmējot uzlādes vietas un nepieciešamo uzlādes ilgumu, lai sasniegtu mērķi. Tādā veidā “Apple” cer atvieglot ceļošanu ar elektriskajiem auto.

    Ļoti līdzīgas funkcijas elektroauto lietotājiem bijušas jau iepriekš, taču bija jālieto citas lietotnes, kuru darbība ne vienmēr bijusi izcila. Arī auto iebūvētās navigācijas sistēmas piedāvājušas šādu funkciju, tiesa, ar dažādiem panākumiem. “Tesla” īpašniekiem jau ilgi pieejama iespēja ievadīt galamērķi un auto navigācija vadītāju vedīs cauri uzlādes punktiem, ziņojot, cik ilgi nepieciešams lādēties. “Tesla” arī brīdina vadītāju, ja tas brauc pārāk neefektīvi (pārāk ātri), lai sasniegtu galamērķi ar pieejamo akumulatora uzlādes līmeni.

    “Apple” šobrīd strādā ar “BMW” un “Ford”, lai funkciju ieviestu šo kompāniju elektrisko mašīnu navigācijas sistēmās, taču nākotnē to plānots ieviest arī citu ražotāju mašīnās. Lietotne zinās, ar kādu auto pārvietojaties un kādus uzlādes spraudņus varat izmantot, vedot cauri atbilstošām uzlādes vietām. Tek solīts, ka šī funkcija ņems vērā arī laikapstākļus un reljefus, jo tie var ietekmēt nobraucamo attālumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    25.06.2020 11:07

    Skaisti. Nu ko, gaidām šādu navigācijas pielikumu arī Waze.

    Reklāma