Web Analytics
More
    Reklāma

    Atsevišķiem lietotājiem Instagram varētu prasīt ID verifikāciju ar personas dokumentiem

    Jaunākie raksti

    Ir labi zināms, ka ārvalstu valdības mēdz izmantot sociālos medijus, lai radītu šķelšanos sabiedrībā un panāktu kādu sev labvēlīgu iznākumu. Šādiem nolūkiem pateicīgas ir ne tikai tādas platformas kā Facebook un Twitter. Arī Instagram bijis labs risinājums propagandas sēklu sēšanā un sabiedrības šķelšanā, izmantojot bildītes un video ierakstus. Tuvojoties ASV vēlēšanām, Instagram plāno apkarot šo platformas neatbilstošo izmantošanu, liekot sabiedrībā zināmiem cilvēkiem verficēt savu lietotāja ID ar personu apliecinošiem dokumentiem.

    Funkcija, kas jau integrēta Facebook, kalpos sabiedrības aizsardzībai un nodrošinās, ka saturs, kuru mēs redzam Instagram, ir autentisks un nāk no reāliem cilvēkiem. Lietotājiem būs jāaugšupielādē savs personu apliecinošais dokuments, jānorāda īstais vārds un uzvārds, atrašanās vietas fotoattēls un pēc tam jāuzņem selfijvideo. Šīs informācijas patiesumu pēc tam arī rūpīgi pārbaudīs vairāku cilvēku komanda.

    Reklāma

    Tiek solīts, ka personas datu informācija netiks nekur publicēta un tiks izdzēsta no sistēmas 30 dienu laikā. Visticamāk, ka daudziem Instagram lietotājiem tas radīs zināmas neērtības. Taču, ja tādā veidā platformā retāk parādīsies propagandējoši ieraksti un biežāk būs skatāms patiess saturs, varbūt ir vērts mēģināt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    22.06.2020 09:31

    Latvijā un ASV ir pilnīgi dažāda izpratne par to, kas ir ID. ASV ID ir jebkāds dokuments, kur virsū ir vārds, uzvārds foto un dzimšanas datums. Tas nozīmē, ka var iesniegt arī garāžu kooperatīva caurlaidi un būs ok!

    digitalk
    22.06.2020 14:26
    Reply to  Skābene

    pazudis tulkojumā:
    «Users will need to upload a photo of a government-issued ID»

    Kursors.lv
    22.06.2020 14:27
    Reply to  digitalk

    Jā, paldies.

    Krotow
    22.06.2020 12:29

    Šo būtu jāievieš komentāros vispār. Kopā ar finansiālām u.c. sankcijām verbālās caurejas māktajiem.

    Reklāma