Web Analytics
More
    Reklāma

    Kā Apple Watch viedpulksteņi izspiež ūdeni ar skaļruņiem (video)

    Jaunākie raksti

    Pirmais Apple Watch viedpulkstenis savu debiju piedzīvoja 2014. gadā, bet 2016. gadā kompāniija prezentēja Watch Series 2, kurš bija aprīkots ar speciālu skaļruni, kas pats spēj izspiest ārā ūdeni. Tas šo rokas pulksteni padarīja vēl ūdens izturīgāku, un tagad pieejams video, kur ļoti skaistā palēlinājumā redzama šī sistēma darbībā Apple Watch Series 5 pulkstenī.

    Džeki no YouTube kanāla The Slow Mo Guys, kura nosaukums jau izsaka par ko ir saturs šajos video, pavisam nesen izvēlējušies apskatīt kā izskatās šī ūdens izšļākšana no Apple Watch Series skaļruņa. Tas izdarīts ar speciālu objektīvu, kura paredzēta makro (ļoti tuvu) kadru uzņemšanai, un šis process izskatās pietiekami iespaidīgs un relaksējošs.

    Apple Watch dizains ir mainījies kopš Series 2 laikiem, jo divus mazos skaļruņus ir nomainījuši divi lielāka izmēra vienā rindā novietotie, bet tas nav mainījis sistēmas darbības principu. Kaut arī video netiek parādīts, kas notiek iekšā pulksteņa mehānismā, taču tāpat ir redzams, cik aktīvi un precīzi strādāt atbrīvošanās no ūdens. Viedpulkstenis pat veic vairākus ciklus, lai izspiestu pēc iespējas vairāk ūdens no skaļruņiem, jo ar vienu reizi tas nav iespējams. Un ar palēlinājumu šie skati izskatās pat kādas grāvējfilmas cienīgi.

    Es gan joprojām skatos skeptiski uz to, cik ilgi Apple Watch kalpotu, ja es to ikdienā lietotu dušā, baseinā un citās ar ūdeni saistītās vietās. Kompānija savās prezentācijās ir uzsvērusi pulksteņa labo noslēgtību ar gumijām, taču mums jau sen zināms, ka mikroshēmas un ūdens nav pārāk savienojamas lietas.

    Video iespaidā es pamēģināju savu Apple Watch Series 4 iemērk glāzē un pēc tam izmantot speciālo ūdens aizsardzības režīmu, kurš ūdeni patiešām “izpsļāva”, taču man nelikās, ka tā sistēma ietur kādas pauzes un atkal veic šo izspiešanu. Es vismaz 3 reizes ieslēdzu šo iespēju, un katru reizi vēl tika izspiests neliels daudzums ūdens. Savā mājaslapā Apple norāda, ka pulkstenim pēc šādas manipulācijas tāpat ir jāļauj nožūt, lai atgrieztos skaļruņa iepriekšējā kvalitāte. Ja to pieslēgs pie lādētāja, efekts būs ātrāks.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tutu
    21.06.2020 10:12

    Lēca – objektīvs

    KKTK
    22.06.2020 08:48

    Ha, labs, es līdzīgā veidā tīru tālruņa skaļruņus no mikro putekļiem – uzliku skaļu mūziku un pavēršu t. uz leju. Atklāju reiz guļot un klausoties video, kad pēkšņi sāka birt putekļi sejā :D

    Krotow
    22.06.2020 12:24

    Lai uztaisa skaļruņus mazliet jaudīgākus. Iznāks mazgabarīta ūdens motocikls.

    Reklāma