Web Analytics
More
    Reklāma

    Bijušais eBay drošības direktors arestēts par uzmākšanos žurnālistei ar dzīviem prusakiem

    Jaunākie raksti

    Sešiem bijušajiem eBay darbiniekiem izvirzītas apsūdzības par savādu izsekošanas kampaņu pret kādu e-komercijas ziņu medijā strādājošu pāri – pašu izdevēju un žurnālisti. Šie cilvēki no eBay darbinieku puses terorizēti par to, ka publicējuši negatīvus izteikumus par e-komercijas gigantu. Atriebes gājieni par šo kritiku gan bijuši īpaši neganti – sākot no draudiem internetā, izspiegošanas līdz pat grāmatai, kā pārdzīvot dzīvesbiedra zaudējumu, prusaku kastei un asiņainai cūkas maskai pie abu namdurvīm.

    Norādīts, ka šis negantais plāns tapis 2019. gada vasarā, īsi pēc tam, kad eBay izpilddirektors iebilda pret žurnālistes acīmredzot negatīvo atspoguļojumu par kompāniju. Sava uzņēmuma slavu naski centās aizstāvēt seši eBay darbinieki, no kuriem lielākā daļa ieņēma pat vadošus amatus, tostarp arī drošības direktora posteni. Saskaņā ar ziņojumu – šī komanda aktīvi mēģināja apslāpēt negatīvos žurnālistes izteikumus, kā arī kāda anonīma komentētāja apvainojumus.

    Reklāma

    Atriebes gājieni gan medija izdevējam, gan žurnālistei iesākās kā draudi un apvainojumi internetā, izmantojot anonīmus Twitter kontus. Vēlāk šis terors izvērsās arī kā uzmākšanās klātienē, kas sākās ar pāra izsekošanu līdz pat prusaku, mušu kāpuru un dzīvu zirnekļu kastēm uz mājas sliekšņa. Bez šī uzskaitījuma eBay darbinieki izstrādājuši vēl citas līdzīga rakstura pārestības. It kā ar to vēl nepietiktu, tika plānota arī stratēģija, kurā eBay oficiāli “palīdzētu” pārim atklāt vainīgos, tādējādi iegūstot tā labvēlību.

    Pati eBay vadība par šādiem darbinieku izgājieniem it kā nemaz nav zinājusi līdz pat brīdim, kad 2019. gada augustā uzņēmumu par to informējušas tiesībsargājošās iestādes. Pēc tam eBay nekavējoties paziņojis, ka sākot ar septembri pārtrauc darba attiecības ar šiem sešiem incidentā iesaistītajiem darbiniekiem.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    17.06.2020 10:56

    O, tas tā kā Krievijā ar balsošanu. Nevienam vairs no augšas nav jāpiekodina viltot balsojumus par caru, paši naski izdabā un stāda rekordus. Sistēma darbojas pati par sevi.

    Last edited 3 years ago by KKTK
    digitalk
    17.06.2020 11:03

    sliktāk par idiotu augstā amatā var būt tikai iniciatīvas bagāts idiots.

    Reklāma