Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung viedtālruņu vidējā pārdošanas cena kāpusi līdz pēdējo sešu gadu augstākajam līmenim

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka Samsung viedtālruņu cenai pēdējā laikā ir tendence kāpt augstumos. Uzņēmums “Strategy Analytics” ziņo, ka Samsung viedtālruņu vidējā pārdošanas cena pasaulē 2020. gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar to pašu laiku pērn, palielinājusies par 8,5%. Tikmēr salīdzinājumā ar 2019. gada pēdējiem trim mēnešiem zīmola viedtālruņu cena palielinājusies pat par veselu piektdaļu jeb 20.7%. Šie cipari apstiprina arī faktu, ka Samsung viedtālruņu pārdošanas cena sasniegusi pēdējos sešos gados augstāko rādītāju.

    Paskatoties nedaudz uz skaitļiem, 2020. gada 1. ceturksnī Samsung vidējā pārdošanas cena bija 259 eiro. Salīdzinājumā pērn tie bijuši vidēji 219 eiro par ierīci, 2018. gadā – 222 eiro. Savukārt 2017. gadā vidējā Samsung viedtālruņa pārdošanas cena sasniegusi 215 eiro.

    Reklāma

    Samsung viedtelefonu salīdzinoši augstā pārdošanas cena šogad saistāma ar vairāku jaunu, taču dārgu modeļu parādīšanos tirgū. Uzņēmums šogad prezentēja jauno Galaxy Z Flip, kā arī diezgan svaigā stāvoklī vēl ir 2019. gada 6. septembrī izlaistais Samsung Galaxy Fold modelis. Šie divi ir vieni no dārgākajiem zīmola viedtālruņiem, kas arī pacēluši ierīču vidējo tirgus cenu.

    Augošā Samsung viedtālruņu pārdošanas cena ļāvusi uzņēmumam paņemt lielāku pīrāga gabalu. Šī gada pirmajā ceturksnī tas guvis 22.1% no visiem viedtālruņu tirgus ieņēmumiem. Vienlaikus joprojām lielākais pelnītājs šajā jomā ir Apple, savācot sev 37,5% no kopējiem viedtālruņu ieņēmumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    azad
    16.06.2020 15:26

    Vai tad Samsung ir kāds lēts telefons? Liekas, ka visi jau par premium plaikuši.

    Reklāma